Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Користувачі хмарного геймінгу на смартфонах переважно вважають себе завзятими геймерами

Поділіться новиною з друзями

За даними Ericsson Consumer Lab, шістдесят вісім відсотків користувачів смартфонів, які регулярно грають у хмарні ігри, вважають себе завзятими геймерами.

Пітер Ріндеруд з Ericsson ConsumerLab детально розповідає про основні моменти попереднього дослідження клієнта хмарних ігор Ericsson, де і чому потенційні гравці хмарних ігор усе ще залишаються осторонь, а також про те, яку роль CSP можуть відіграти для покращення утримання клієнтів хмарних ігор за допомогою можливостей 5G.

Щоб зрозуміти поведінку та ставлення споживачів Ericsson до хмарних ігор, дослідники Ericsson ConsumerLab сегментували клієнтів хмарних ігор, щоб зрозуміти їхній шлях.

Сім споживчих сегментів було створено з кластерного аналізу користувачів смартфонів у 4G або 5G у віковому інтервалі 15-49 років на основі критеріїв, включаючи те, скільки вони грають у відеоігри, тип пристрою, який вони використовують для гри та їх уподобання під час гри у відеоігри.

Цілих 68% користувачів смартфонів стверджували, що вони регулярно використовують хмарні ігрові сервіси та вважають себе завзятими геймерами, попри те, що завзяті геймери становлять лише 35% усіх користувачів смартфонів. Шістдесят вісім відсотків усіх гравців хмарних ігор є користувачами 4G, і лише 32% є користувачами 5G. Але з іншого боку, менша група користувачів 5G більш активна та грає в хмарні ігри більшою мірою, ніж користувачі 4G.

Якщо говорити про український ринок хмарних ігор, то наразі немає можливості підрахувати скільки саме користувачів смартфонів регулярно грає у хмарі. Але згідно з нашим досвідом спілкування з хмарними гравцями – дуже мала кількість геймерів грає саме на телефонах. Причина у більшості одна й та сама – дуже незручно грати на маленькому екрані. Та й наш мобільний інтернет бажає бути кращим. Навіть використовуючи мережу 4G не завжди можна отримати нормальну швидкість з’єднання та мінімальний пінг.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter), приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.