Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Хмарні ігри в Україні з 5G: недосяжне майбутнє чи реальність?

Поділіться новиною з друзями

Розгортання 5G в усьому світі відбувається агресивними темпами. Очікується, що з’являться нові цифрові тенденції, оскільки 5G стане звичайною та широко поширеною мережевою технологією. Одним із варіантів використання 5G, який було виявлено для споживачів у багатьох країнах світу, є хмарні ігри. Зараз хмарні ігрові сервіси також можуть працювати з 4G, але, наприклад в Україні мережі 4G є недостатньо потужними (навіть до повномасштабного вторгнення росії). Не вистачає пропускної здатності через більшу щільність користувачів, щоб ефективно грати у хмарі. Таким чином, 5G – це те, що телекомунікаційні компанії будуть використовувати для виходу на ринок і монетизації хмарних ігор.

Як хмарні ігри розвиватимуться після появи 5G?

Експерти в галузі телекомунікаційних мереж впевнені, що доступність для споживача з погляду монетизації стане набагато більш відкритою із запровадженням 5G. Багато компаній, які вже працюють тут, в Україні, але не мають змоги побачити таку різку кількість клієнтів, які приходять, також зможуть відчути нові позитивні зміни.

Експерт сказав, що він впевнений у тому, що семеро з 10 людей, якби їм поставили випадкове запитання, вони б навіть не знали, що сьогодні вони можуть грати в комп’ютерні ігри на своєму смартфоні. Хоча сервіси хмарного геймінгу зазвичай сприймають як щось таке, що поважаючий себе геймер не буде використовувати, треба згадати скільки користувачів зараз має український хмарний ігровий сервіс Boosteroid. Розвиток хмарних ігор потребуватиме часу, як і будь-які нові послуги в Україні.

Кілька років тому український оператор Київстар вже оголошував про співпрацю з Boosteroid та створення сервісу хмарного геймінгу, який би був частиною підписки домашнього інтернету від Київстар. Але тоді далі розмов справа не пішла. Однак у нас все ж є надія на те, що після впровадження 5G мереж в Україні ми все ж побачимо сплеск сервісів хмарного геймінгу і купу молоді, яка буде грати на своїх портативних пристроях в дорозі.


Як ви вважаєте, чи зможуть українські оператори мобільного зв’язку підняти популярність хмарним іграм? Напишіть свої враження в коментарях нижче.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter), приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.