Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Apple робить класичні ігри більш доступними на iPhone

Великі зміни очікуються в App Store, оскільки Apple відкриває свої двері, щоб використовувати емулятори ретро відеоігор. Погляньмо ближче.
Поділіться новиною з друзями

Apple оновлює правила App Store, щоб дозволити глобальні емулятори ретро-консольних ігор. Емулятори імітують функції гостьової системи, пропонуючи сервіс для геймерів. Власники iPhone шукають обхідні шляхи для заборонених раніше ігрових функцій.

Якщо ви хотіли емулювати ігри на своєму телефоні, з двох найпопулярніших операційних систем Android була єдиним способом це зробити. Грати в емульовані ігри на iOS було проблемою та здебільшого непопулярно з моменту їх створення. Але в оновленні, наданому Apple на початку минулого тижня, виробник апаратного та програмного забезпечення оголосив, що емулятори тепер можна буде випускати в магазині App Store. Важливо зауважити, що будь-які програми-емулятори ретро-ігрової консолі «несуть відповідальність за все подібне програмне забезпечення, яке пропонується у вашій програмі, зокрема гарантують, що таке програмне забезпечення відповідає цим Правилам і всім чинним законам».

Apple дозволяє емулятори ретро-ігор на iPhone

По суті, це означає, що вони не можуть дозволити вам завантажувати програмне забезпечення тощо через додаток, оскільки розповсюдження ПЗ вважається піратством. Самі емулятори цілком легальні, як і ігри на них, але саме сайти розповсюдження цих програм зазвичай потрапляють під критику таких компаній, як Nintendo. Очевидно, знадобиться трохи часу, щоб певні емулятори потрапили в App Store, тому ви не зможете відразу перейти до них. Але якщо ви зацікавлені в емуляції та використовуєте лише продукти Apple, ви зможете незабаром легше ввійти в нього.

Схоже, що ця зміна стала результатом антимонопольного позову, поданого США проти Apple. В ньому йдеться про те, що компанія намагається запобігти використанню сервісів хмарного геймінгу і супердодатків. Останні є додатками, які дозволяють використовувати інші служби або грати в ігри через саму програму. У поточній зміні політики також зазначено, що такі програми, як WeChat, можуть розміщувати ігри в них, але вони повинні бути створені з використанням HTML5 і не можуть бути рідними програмами чи іграми. Apple також оновила свою політику на початку цього року, щоб дозволити таким програмам, як Nvidiea GeForce Now і Xbox Game Pass, пропонувати хмарну трансляцію ігор, тож антимонопольний позов явно спрацьовує.


А як вам така новина? Залиште свій коментар нижче.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.