Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Microsoft не планує запускати Xbox Cloud Gaming на iOS, оскільки немає місця для монетизації

Поділіться новиною з друзями

Корпорація Microsoft наразі не планує випускати програму Xbox Cloud Gaming для iOS, оскільки немає можливості монетизації, заявив генеральний директор Microsoft Gaming Філ Спенсер в інтерв’ю The Verge. Коли його запитали, чи створюють нещодавні зміни екосистеми додатків Apple у Європейському Союзі «простір» для Xbox Cloud Gaming на iOS, Спенсер сказав, що монетизація є проблемою. Також він заявив, що Закон про цифрові ринки, який змушує Apple вводити оновлення, не «заходить достатньо далеко, щоб відкрити конкуренцію».

У нас немає місця для монетизації Xbox Cloud Gaming на iOS. Я вважаю, що пропозиція, висунута Apple – і я вважав, що коментарі Сари Бонд з цього приводу правильні – не йде настільки далеко, щоб відкритися. Насправді можна навіть сказати, що вони певним чином йдуть у протилежному напрямку, але вони точно не заходять настільки далеко, щоб створити конкуренцію на найбільшій у світі ігровій платформі.

Ми продовжуватимемо працювати з регуляторами, Apple і Google, щоб створити простір для альтернативних вітрин. Я великий шанувальник того, як працює Windows, і у вас є Microsoft Store у Windows, у вас є Steam, у вас є Epic Games Store, є GOG. У вас є альтернативи, і я думаю, що альтернативні способи купувати речі створюють добро для споживачів і творців. Я думаю, що найбільша платформа для геймерів, яка є мобільною, повинна мати те саме.

Спенсер сказав, що попередні коментарі президента Xbox Сари Бонд були «правильними». Ще в січні Бонд заявила, що політика Apple є «кроком у неправильному напрямку». За словами Спенсера, Microsoft планує продовжувати співпрацю з регуляторами, щоб «створити простір для альтернативних вітрин».

Що не так з Apple

У Європейському Союзі Закон про цифрові ринки вимагає від Apple надання альтернативних ринків додатків і альтернативних методів оплати. Але Apple вимагає від розробників, які вирішують використовувати альтернативний ринок додатків, погоджуватися на нові умови ведення бізнесу, які включають основну комісію за розробку в розмірі 0,50 євро на користувача. Такі компанії, як Spotify та Epic Games, розкритикували виконання Apple вимог DMA. Генеральний директор Spotify Даніель Ек сказав, що план Apple є «повним і повним фарсом», а генеральний директор Epic Games Тім Суїні сказав, що впровадження Apple є «новим підступним прикладом».

Поряд зі змінами в Європейському Союзі згідно з DMA, Apple також змінила політику App Store щодо сервісів хмарного геймінгу. Apple тепер дозволяє транслювати ігрові програми в App Store по всьому світу, при цьому програми можуть пропонувати вибір ігор з однієї програми. Раніше хмарні ігрові сервіси були доступні лише через веб-інтерфейс.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter), приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.