Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Що таке Shadow PC? Усе, що вам потрібно знати сьогодні

Поділіться новиною з друзями

Що таке Shadow PC? Це сервіс хмарного геймінгу, який дозволяє грати в ігри майже на будь-якому пристрої. Він був доступний раніше, ніж хмарні ігри Xbox, приблизно в той самий час, коли GeForce NOW була в бета-версії.

Здебільшого це допомогло піонером сучасного стану хмарних ігор. Якщо ви хочете дізнатися більше про Shadow PC і про те, що цей хмарний сервіс може запропонувати порівняно з іншими подібними службами, ми розглянули в цій статті все, щоб відповісти на ваші запитання.

Коли Shadow доступний?

Зараз! Ви можете зареєструватися в службі прямо зараз, якщо хочете. Фактично, Shadow працює протягом багатьох років.

З огляду на це, Shadow PC (або Shadow) деякий час вийшов з мейнстриму. І якщо ви забули, що це сервіс, який можна використовувати для ігор у хмарі, все змінилося з того часу, як ви востаннє думали про це. До цієї зміни Shadow був доступний у більшості країн світу. Хоча було кілька, з яких ви ще не могли отримати до нього доступ.

Де доступний Shadow?

Сервіс хмарного геймінгу Shadow тепер доступний у багатьох країнах по всьому світу.

Це включає Великобританію, Бельгію, Францію, Німеччину, Швейцарію, Люксембург, Нідерланди, США, Канаду, Австрію, Італію, Іспанію, Швецію та Данію. Звісно, на території України сервіс офіційно не працює. Але ми користувалися ним, коли він ще належав французькому стартапу Blade. Зараз теж є така можливість, але цінова політика суттєво змінилася, що не дозволяє нам цього зробити через фінансові питання. Але про це далі.

Скільки коштує Shadow PC?

Є кілька планів, тому насправді все залежить від того, який ви виберете. Кожен з них матиме різний набір функцій, а відповідна місячна вартість залежить від того, наскільки потужними ви хочете, щоб були ваші хмарні ігри.

Варто пам’ятати, що з роками плани змінювалися, і Shadow став досить дорогим порівняно з іншими послугами. Але також варто зазначити, що цей сервіс не лише для хмарних ігор. Це повноцінний ПК у хмарі. Таким чином, ви можете запускати будь-яку програму Windows, яку можете, на локальному комп’ютері, але через Інтернет будь-де, де є з’єднання та ви можете ввійти. Доступні два тарифних плани. План Boost й Power.

План Boost

План Boost – це те, що ви хочете використовувати, якщо вам просто потрібен пристрій, що здатний запускати ігри з гідною продуктивністю, але вас не обов’язково хвилює найкраща графіка чи найбільша потужність. Цей план коштує 29,99 долара США на місяць. Ось що ви отримаєте, якщо виберете цей план. Ви отримуєте ПК з графічним процесором GeForce GTX 1080, 12 ГБ оперативної пам’яті, процесором Intel Xeon із тактовою частотою до 3,1 ГГц і 8 ядрами, а також SSD накопичувач на 512 ГБ. Ви також можете збільшити пам’ять, якщо вам потрібно більше, але ми розглянемо це нижче.

На сьогодні це досить помірний ПК з точки зору продуктивності. І це здебільшого завдяки процесору та старішому поколінню графічного процесора. Тож, як ми вже сказали, якщо вам потрібна гідна продуктивність, цього плану буде достатньо. Але якщо вам потрібна більша потужність і кращі ігрові графічні можливості, вам доведеться перейти на план Power.

План Power

План, який вам потрібен, якщо вам треба новіший графічний процесор для значного підвищення продуктивності. Ви також отримуєте новіший ЦП і, звичайно, більше оперативної пам’яті. Це також коштує дорожче. Початкова вартість плану Power становить 49,99 долара США на місяць. Але ви отримуєте перевагу від графічного процесора RTX 3070 Ti та процесора AMD EYPC із тактовою частотою до 3,7 ГГц. Ви отримаєте вже 28 ГБ оперативної пам’яті.

Однак ви все ще отримуєте той самий обсяг пам’яті SSD на 512 ГБ. Але пам’ятайте, що ви можете збільшити обсяг пам’яті за додаткову плату на місяць разом зі звичайною вартістю плану.

Розширене сховище

Попри те, що кожен план передбачає виділений обсяг пам’яті, ви можете збільшити його. І план Boost, і план Power поставляються з 512 ГБ пам’яті SSD. Якщо вам потрібно більше місця, ви можете додати 256 ГБ жорсткого диска за ціною 2,99 долара США за кожні 256 ГБ, які ви додаєте. Ви можете додати до 5 ТБ пам’яті на свій Shadow PC, тож якщо вам дійсно потрібно багато місця для ігор та інших файлів, Shadow це дозволить. Але майте на увазі, що це коштуватиме досить багато щомісяця.

Додаткові 5 ТБ місця коштують 59,80 доларів США щомісяця. А якщо ви виберете план Power, це буде понад 49,99 долара США щомісяця. Отже, ваша загальна сума щомісяця становитиме 109,79 долара США. Це дуже дорого, як для користувачів з України. Знову ж таки, це багато, але тут ви отримуєте повноцінний ПК у хмарі. Не тільки можливість транслювати ігри з різних ігрових клієнтів.

Які вимоги до підключення?

Існує невеликий набір вимог до Shadow, коли мова йде про Інтернет. В основному ви повинні мати високошвидкісні з’єднання FTTH або FTTB.

Послуга також може працювати з широкосмуговим підключенням ADSL, але є ймовірність, що вона може не працювати. Більша вимога, на яку варто звернути увагу, це швидкість Інтернету. Shadow рекомендує, щоб у вас було принаймні 15 Мбіт/с, хоча ваш досвід, швидше за все, буде кращим, якщо ваша швидкість становитиме принаймні 25 Мбіт/с.

Що стосується швидкості Інтернету, це не дуже вимоглива передумова. Насправді він досить низький і відповідає тому, що більш-менш вимагається GeForce NOW і хмарними іграми з Boosteroid. Якщо ви думаєте, що ваш Інтернет недостатньо швидкий, швидше за все, це так.

Послуга також працюватиме як на дротовому, так і на Wi-Fi з’єднанні. Майте на увазі, що якщо ви використовуєте Wi-Fi, ваше з’єднання має бути міцнішим, щоб забезпечити мінімальну затримку. Тому вам може знадобитися інвестувати в кращий маршрутизатор, якщо ви плануєте підключатися виключно через Wi-Fi.

На яких пристроях працює Shadow?

Shadow працює на багатьох пристроях, що робить його дуже потужним методом для ігор. У вас слабкий ПК? Не проблема. Shadow підійде для вас, тому що він справляється з усім. Він працює на настільних і ноутбуках Windows, настільних і ноутбуках Mac, настільних і ноутбуках з Ubuntu і навіть на смартфонах і планшетах Android і iOS.

Раніше це працювало на телевізорах із пристроєм Shadow Ghost. Однак наразі ви не можете придбати цей продукт, і немає ознак того, що він коли-небудь знову буде доступний. Отже, якщо ви хочете використовувати це на своєму телевізорі, ви можете, але вам знадобиться приставка Apple TV або телевізор з Android TV чи Google TV.

Які ігри є у Shadow?

Список обмежений лише вашою уявою. Оскільки Shadow повноцінний ПК з ОС Windows під керуванням Windows 10 (можна оновити до Windows 11, якщо у вас є Power Plan) на будь-якому пристрої, за допомогою якого ви входите в систему, він має доступ до будь-якої гри, яка може працювати на ПК з графічним процесором GTX 1080 або Графічний процесор RTX 3070 Ti.

Ви можете встановлювати будь-які програми. Тож це означає, що ви можете інсталювати Steam та будь-які інші клієнти та отримати доступ до будь-яких ігор, доступних у цих клієнтах, або встановити їх.

Єдиний, з яким у вас можуть виникнути проблеми або якого ви хочете уникнути, це battle.net. Використання хмарних ігрових сервісів для доступу до гри суперечить умовам обслуговування таких ігор, як World of Warcraft. Це означає, що це може бути те саме для будь-якої іншої гри, у яку ви можете грати через battle.net. Однак у більшості випадків ігри з інших магазинів підходять. Як завжди, ви можете перевіряти кожну гру окремо, коли вона з’являється.

Як налаштувати обліковий запис?

Це досить простий процес. Спочатку вам потрібно буде підписатися на послугу та вибрати потрібний план. Після цього переконайтеся, що у вас є програмне забезпечення Shadow на всіх пристроях, на яких ви хочете грати в ігри. Якщо ви граєте на ПК, переконайтеся, що встановили програму Shadow для правильної операційної системи (Windows, Mac, Ubuntu).

Якщо ви також плануєте грати на Android, вам варто встановити там додаток Shadow. Це можна знайти в магазині Google Play. Це також безплатне завантаження, оскільки ви платите лише за щомісячний доступ до Shadow, а не за додатки чи програми. Те саме стосується iOS, Android TV і tvOS.

Які методи введення підтримуються?

Це залежатиме від платформи пристрою, на якому ви граєте в ігри під час використання Shadow. Якщо ви користуєтеся Android, ви повинні мати можливість використовувати комбінації миші та клавіатури Bluetooth. Але зазвичай ви будете обмежені лише параметрами Bluetooth, якщо у вас немає додаткового обладнання, яке дає змогу використовувати дротові налаштування. Вони існують, тому це не неможливо, якщо ви віддаєте перевагу дротовим периферійним пристроям.

Ви також можете використовувати геймпади, такі як бездротовий контролер DualShock 4, DualSense або Xbox, або будь-яку іншу кількість геймпадів, які підтримують Android. Якщо ви користуєтеся ПК, то сподівайтеся, що зможете використовувати будь-що. Геймпади, спеціальні ігрові миші та клавіатури, будь-що. Якщо ваш пристрій підтримує певний тип периферійного пристрою, він має працювати з Shadow.

Чи можете ви використовувати такі програми, як Discord, для чату?

Так. Discord працює з Shadow і насправді не має помітної затримки між вами та іншими користувачами. Вам все одно знадобляться навушники з мікрофоном, щоб ви могли спілкуватися з іншими. Або принаймні почути, що говорять інші. Це буде важливо для ігор, які мають багатокористувацький режим і можуть вимагати або рекомендувати командний чат для певних дій.

Оскільки Shadow дозволяє інсталювати будь-яку програму, яку можна інсталювати на локальному робочому столі Windows, Discord працюватиме чудово, як і інші програми чату.

Чи є у Shadow недоліки?

Імовірно, для деяких людей їх декілька. Великим є відсутність доступності. Наразі Shadow доступний лише в перелічених вище країнах.
Якщо у вас немає до нього доступу, ви не зможете ним користуватися, і це буде великим недоліком. Також можливо, що ви не маєте найкращих налаштувань для мінімальної затримки та найкращої роздільної здатності.

У той час як Shadow вимагає відносно низької базової швидкості підключення до Інтернету, так само як GeForce NOW або Boosteroid, найкращою конфігурацією буде підключення до Ethernet. Якщо ви граєте на телефоні, вам просто потрібно переконатися, що ваше з’єднання Wi-Fi достатньо потужне, щоб обробляти потокове передавання без проблем із затримкою.

Shadow також є найдорожчим з усіх доступних хмарних ігрових сервісів. І деякі можуть виявити, що це їм не по кишені. Вартість – найбільший мінус. Ви очікуєте 30 доларів на місяць для стартового «плану Boost», і це втричі більше вартості Boosteroid і на майже 10 доларів дорожче за GeForce NOW Ultimate. Крім того, ви отримуєте лише ПК із графічним процесором GTX 1080. Майже 8-річна відеокарта. Якщо ви хочете чогось навіть віддалено нового, вам доведеться підвищити тариф до Power, який коштує майже 50 доларів на місяць.

Чесно кажучи, багатьом користувачам це буде важко продати. Якщо ви ЛИШЕ хочете транслювати ігри в хмарі, це не найкращий варіант. Але якщо вам потрібен повноцінний ПК у хмарі, це ваш шлях.

Які переваги Shadow?

Для початку ви можете грати майже на будь-чому. Підтримується майже будь-який пристрій Android, а не лише кілька пристроїв. Ви також можете грати практично на будь-якому настільному комп’ютері чи ноутбуці, а також на планшетах. Це відкриває ігровий процес для безлічі користувачів і дає змогу будь-кому дозволити собі висококласний ігровий досвід, якщо він може дозволити собі щомісячну вартість.

Завдяки універсальності мобільних пристроїв ви також можете грати в ігри на Shadow майже будь-де. Якщо у вас достатньо міцний зв’язок, то у вас усе гаразд. Хоча знову ж таки, ваш телефон буде підключений до потужної та швидкої мережі Wi-Fi.

Тінь також масштабується. Так само як і GeForce NOW, Shadow буде оновлюватися за потреби. Коли з’явиться нове, більш потужне обладнання, команда Shadow розгорне його. Зрештою хмарні ігрові установки для всіх також стануть потужнішими. Це позбавляє вас необхідності оновлювати свій ПК. Що може стати досить дорогим залежно від того, наскільки висококласні запчастини ви купуєте.

Природно, деякі користувачі віддадуть перевагу фізичному ПК і люблять оновлювати його кожні кілька років або як часто вони це роблять. Для тих, хто хоче чогось простішого, але все ще потужного, Shadow пропонує це.

Чи підходить вам Shadow?

Shadow — правильний сервіс для багатьох людей. Але, на жаль, це ще не скрізь доступно. Тож для тих, хто не може отримати до нього доступ, найкращий вибір – подібний варіант. Усім, хто бажає мати власне фізичне обладнання, щоб не покладатися на Shadow для оновлення апаратного забезпечення або турбуватися про додаткову затримку, краще зупинитися на фізичному ігровому ПК. Або навіть консолі.

Але якщо ви хочете трохи свободи, свобода вибору пристрою, на якому ви граєте в ігри, не відмовляючись від якості ігор, робить Shadow фантастичним вибором. Особливо зараз, коли з 2022 року він доступний у більшості країн світу, а також неофіційно присутній ще в більшій кількості. Будь-який негатив про Shadow, який буде здебільшого суб’єктивним, значно переважує позитив. Найбільшим плюсом Shadow є те, що у вас є власний ігровий комп’ютер з Windows 10 у хмарі.

Немає спеціальної бібліотеки ігор для Shadow. Ви можете встановити будь-яку гру чи програму на свій Shadow, тож якщо ви можете отримати доступ до неї на ПК, Mac або Ubuntu, ви зможете отримати доступ до неї на Shadow.

Це покращення порівняно з GeForce NOW і хмарними іграми з Boosteroid. Обидва з них мають свої сильні та слабкі сторони та однаково захопливі. Але вони більш обмежені в іграх. Зміст – це король. І в цій конкретній області Shadow має невелику перевагу. Однак це щомісяця дорожче, ніж будь-яка інша послуга. Тож це те, що вам потрібно враховувати разом з усім іншим.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter), приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.