Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

PlayStation Plus потенційно вийде на Android, iOS та Windows

Поділіться новиною з друзями

У джерелах Insomniac кілька документів згадують існування Версії 3.0 PlayStation Plus, яка поширить сервіс на конкуруючі платформи. У цій новій конфігурації Sony нарешті може серйозно поставитися до хмарних ігор.

«Сервіси 3.0» — це кодова назва PlayStation Plus майбутнього, над якою, як повідомляється, працює Sony. Величезний витік інформації з Insomniac, в результаті якого в мережі з’явилися 1,67 ТБ даних про майбутні проєкти групи, показує існування цього проєкту. Він складатиметься з розширення PlayStation Plus.

Смартфони, планшети, комп’ютери, хмарний геймінг, музика, кіно… У Sony багато ідей. Ймовірно, не всі з них побачать світ, але PlayStation Plus неодмінно буде розвиватися.

Нарешті справжні хмарні ігри від Sony?

Як зазначили у Frandroid 26 грудня, документ, представлений як «секретний», розкриває «Сервіси 3.0» Sony, «майбутнє PS Plus».

Всередині Sony досить розпливчаста, але відкриває двері для багатьох можливостей. Зокрема, японці уявляють собі мобільну версію PlayStation Plus, яка дозволить своїм передплатникам завантажувати ігри на iPhone або Android (трохи схоже на Netflix або Apple Arcade). Все завжди подається у формі запитань, що говорить про те, що немає нічого остаточного.

Ще одна ідея від Sony: «Більше на ПК». Тут це буде копія PC Game Pass. Підписка дозволить відтворювати ігри PlaySation Studios, доступні на ПК, без необхідності їх купувати, допомагаючи Sony стати головним гравцем в іграх Windows. Ми також помічаємо, що також присутній логотип macOS, але нічого не говорить про те, що Sony буде на комп’ютерах Apple.

Нарешті, і це, безперечно, найцікавіше, PlayStation Plus незабаром може стати справжнім хмарним ігровим сервісом. Сьогодні трансляція працює лише на консолях PlayStation, що не дуже сучасно. Завтра він зможе працювати на смартфонах, підключених телевізорах або з браузера. У слайді Sony показано телевізори Amazon Fire, телевізори Sony Bravia та згадується Android TV. Ця конфігурація дозволить абоненту PS Plus грати в ігри без консолі, лише за допомогою контролера DualSense, підключеного через Bluetooth.

Коли з’явиться нова PlayStation Plus?

З червня 2022 року Sony пропонує версію 2.0 PlayStation Plus із трьома різними планами. Чи вірогідний вихід версії 3.0 у 2024 році? У цьому документі є цікавий елемент: згадка про запуск потокової передачі ігор на PS5 наприкінці 2023 року. Це говорить як про те, що цей документ серйозний, так і про те, що він був розроблений кілька місяців тому. Іншими словами, Sony, можливо, змінила стратегію. Запуск PlayStation Portal без хмарних ігор доводить, що цей аспект відеоігор не є його пріоритетом.

Згадка Disney+ і Spotify серед партнерів, інтегрованих у майбутню PlayStation Plus, доводить іншу річ: Sony така ж амбітна, як і мрійлива. Дуже ймовірно, що з’явиться нова, більш повна PlayStation Plus (як уникнути хмарних ігор ?). Але навряд чи все, що написано в цьому документі, здійсниться. Попри це, PlayStation Plus має продовжувати вдосконалюватися порівняно з Xbox Game Pass, але завжди з новими іграми, спочатку зарезервованими для продажу протягом 12 місяців.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.