Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

YouTube хоче перенести хмарні ігри на свою відеоплатформу

Поділіться новиною з друзями

Дивовижний провал Stadia, здається, нічому не навчив Google

Чому це важливо: лише через кілька місяців після того, як Stadia поховала абсурдно високі амбіції, Google тепер, здається, намагається встановити інший шлях для хмарних ігор. Цього разу корпорація Mountain View хоче, щоб користувачі YouTube заплатили кілька копійок і «миттєво» пограли в гру, відео якої вони дивляться.

Stadia мертва, але хмарні ігри живуть. Google закрив свій запізнілий ігровий сервіс майже 10 місяців тому, але компанія, схоже, все ще готова робити ставку на те, що хмарні ігри мають майбутнє, попри те, що ігрові компанії (і користувачі) стверджують протилежне. Згідно з останніми чутками, наступний набіг Google на хмарні ігри може включати YouTube.

Журналісти The Wall Street Journal побачили внутрішню електронну пошту, надіслану співробітникам Google, яка, здається, запрошує людей протестувати нову пропозицію, пов’язану з іграми, розміщену на YouTube. Сервіс, відомий як «Playables», перетворить відеогіганта з пасивного сервісу на «живу» ігрову платформу.

Playables дозволить користувачам миттєво розпочати ігровий сеанс під час перегляду пов’язаного відео як в Інтернеті, так і у версії програми YouTube. За словами джерел, сервіс спочатку пропонуватиме «ігри, якими легко ділитися», а єдиною доступною грою на поточному етапі тестування є казуальна аркадна гра під назвою Stack Bounce.

Генеральний директор YouTube Ніл Мохан активно шукає нові можливості для отримання прибутку та зростання, оскільки витрати на рекламу зменшуються. YouTube нещодавно почав тестувати блокувальники реклами, щоб підштовхнути користувачів до платного YouTube Premium. Представник Google сказав, що ігри завжди були в центрі уваги YouTube, і компанія «завжди експериментує» з новими функціями та послугами.

Компанія Mountain View не підтвердила і не прокоментувала нічого щодо Playables, що цілком зрозуміло, оскільки сервіс, ймовірно, знаходиться на ранній стадії внутрішнього тестування. Як відверто продемонструвала Stadia, компанія більш ніж готова витратити величезні суми грошей і часу на те, що може незабаром стати новим записом на сумнозвісному кладовищі Google.

Публічно запущена в листопаді 2019 року Google Stadia була хмарною ігровою платформою, яка надає офіційний контролер і сервіс потокової передачі для доступу до сеансів гри з доступами через веббраузер, телевізори Smart TV, мобільні програми та пристрої Chromecast. Приблизно за три роки Stadia не вдалося переконати абсолютно нікого – навіть сам Google – що гра варта свічок.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.