Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Ігри, що знаходяться в режимі «Обслуговування» у GeForce NOW

Поділіться новиною з друзями

Наша команда є великими шанувальниками хмарних ігор. Але ми також хотіли б відкрити деякі аспекти сервісів хмарного геймінгу, з якими стикаються геймери, користуючись цією передовою технологією. Однією з таких неприємних сторін є те, що ви не завжди повністю контролюєте свою здатність отримати доступ до бібліотеки ігор.

Ця відсутність контролю проявляється в кількох різних формах, коли йдеться про хмарні ігри. Можливо, ігри взагалі видалено з хмарного ігрового сервісу. Це постійно трапляється з іграми з каталогу Amazon Luna+ та Xbox Game Pass. В останньому випадку ви можете принаймні придбати гру, щоб грати локально на консолі Xbox або ПК. Однак навіть сервіси потокового передавання ігор, які дозволяють грати у ваші ігри з магазинів комп’ютерних ігор, не захищені від цього. 21 гра вийшла з GFN у 2023 році, і Boosteroid раніше видаляв ігри зі своєї бібліотеки, щоб заощадити місце для зберігання.

Ігри «Офлайн» у GeForce NOW і подібних сервісах

GeForce NOW (та інші подібні служби, включаючи Boosteroid) часто переводять ігри в стан «для обслуговування». Ігри в цьому стані не вийшли з сервісу, але тимчасово недоступні. Це відбувається тому, що, бувши хмарними ігровими службами (а не справжніми ігровими платформами), вони покладаються на стан гри на сторонніх платформах, як-от Steam або Epic Game Store, – який час від часу може змінюватися. Коли гра знаходиться на «технічному обслуговуванні», GeForce NOW або Boosteroid показує таке повідомлення на сторінці гри.

Цей стан обслуговування часто є лише коротким проміжком часу, який потрібен для оновлення копії гри на хмарних серверах. Наприклад, коли гра в Steam отримує оновлення, її потрібно оновити на хмарних серверах. В інших випадках оновлення гри в базовому магазині, як-от Steam, Epic або Xbox для ПК, може взагалі порушити здатність гри працювати в хмарі. Деякі механізми захисту від шахрайства та обмеження на основі IP-адреси спричиняли такі проблеми в минулому.

Список ігор у GeForce NOW, які наразі «Офлайн»

Ми знайшли наступні 13 ігор, які протягом тривалого періоду часу перебували в стані обслуговування та (на момент написання статті) залишаються в ньому.

  • Ashes of the Singularity: Escalation
  • Automation – The Car Company Tycoon Game
  • Black Squad
  • Caliber
  • Hitman: Absolution
  • Just Cause 2
  • Rogue Company
  • Saints Row: The Third (Remastered Version is Still Live)
  • The Settlers 7: History Edition
  • Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction
  • Warhammer 40,000: Inquisitor – Prophecy
  • Necesse

Майте на увазі, що ці 13 ігор становлять менш як 1% каталогу GFN. Отже, це не дуже велика проблема. Але це означає те, що геймери, які придбали ці ігри спеціально для гри на GFN, можуть бути виправдано трохи роздратовані. І це те, за чим ми продовжуватимемо стежити тут.

Як ми вже згадували вище, відключення хмарних ігор на технічне обслуговування не є винятковим явищем GeForce NOW. Найближчим часом ми будемо відстежувати ігри, які переходять у режим офлайн, у різних сервісах хмарного геймінгу. Скоріше за все, ці новини ми будемо публікувати у себе в Twitter, тож приєднуйтесь до нас за посиланням.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.