Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

GeForce Now припинила роботу в росії

Поділіться новиною з друзями

Nvidia підтвердила закриття GeForce Now, свого хмарного ігрового сервісу, в росії. GeForce Now є однією з найпотужніших пропозицій у хмарних іграх, частково завдяки широкій доступності по всьому світу. На сторінці підтримки Nvidia рекламує дуже довгий список підтримуваних регіонів, який значно перевищує те, що досягли Google Stadia, Amazon Luna, Xbox Game Pass та багато інших. Однак вже як тиждень росія покинула цей довгий список.

Nvidia оголосила про це заздалегіть, вказавши причину, через яку сервіс хмарних ігор повинен припинити роботу в країні. Цими «обставинами», звичайно, є триваюча війна з Україною, яка загострилася після вторгнення росії в країну в лютому 2022 року. Але звісно, російський альянс-партнер не набрався сміливості вказати справжню причину закриття, та в своєму оголошенні вказав лише брехливу інформацію. Переклад оголошення можна прочитати повністю нижче. Чому саме брехливу інформацію, ну насамперед тому, що до початку війни в Україні, всі користувачі з нашої країни були вимушені користуватися не глобальними серверами GeForce NOW, а саме російськими. Звичайно, наша команда тестувала сервіс ще з моменту його виходу в бета-тестування, тому всі акаунти були зареєстровані в США, тому ми не користувалися цією “прокладкою”, звичайно лише для пари тестів, щоб співставити європейські сервери з російськими. Але це вже як кажуть інша історія. То чому коментар нижче брехливий? Думаю прочитаючи його, ті хто користувалися сервісом зрозуміють це відразу.

Реєстрація на GeForce Now у росії була закрита 1 вересня, а сервери закрилися 1 жовтня. Усім існуючим користувачам, які мали підписку після 1 жовтня, були автоматично повернуто кошти.

З моменту запуску в жовтні 2019 року сервіс gfn.ru ставив за мету вивести на російський ринок найкращі та передові ігрові технології. Мільйони геймерів спробували хмарні ігри та дізналися, що будь-який пристрій може бути ігровим. Щоб грати в ігри, не потрібен потужний пристрій, підійде будь-який, будь то смартфон, планшет або навіть звичайний телевізор. Ми зробили послугу доступною для всіх, хто має безплатнe базову підписку, і запропонували понад сотню безплатних ігор.

Ігри завжди були нашою пристрастю, яку ми поділили з вами. Пристрасть до ігор дозволила створити сервіс світового рівня, де ви можете знайти найкращі ігри, новітні технології та найкращий ігровий досвід. У нинішніх обставинах ми не можемо забезпечити якість послуг, яку ми встановили для себе та на яку очікують і заслуговують наші користувачі.

З 1 вересня 2023 року ми закриваємо реєстрацію у gfn.ru для нових користувачів і припиняємо продаж підписок на 30, 180 і 365 днів.

З 1 жовтня 2023 року наші сервери припиняють роботу. Усі наші користувачі з підписками, дійсними після 1 жовтня 2023 року, отримають відшкодування. Для цього не потрібно звертатися до нас, гроші повертаються автоматично на картку. Через велику кількість повернень зачекайте до 15 жовтня. Якщо до цього часу повернення не надійшло, зверніться до нашої служби підтримки. Якщо ви придбали підписку в наших партнерів, ми співпрацюватимемо з ними, щоб обробити ваше відшкодування.

Дякуємо всім за чудову гру!

Тож повернімось до брехні в цій заяві. Ті, хто користувалися цими серверами знають, що єдиною проблемою була навантаженість, з якими росіяни не впоралися. Останнім часом, як нам повідомили користувачі з України, що були вимушені користуватися саме цією версією хмарного ігрового сервісу, черги були навіть на платній підписці. Жодних проблем з ігровим досвідом не було. Тобто, росіяни знову брешуть про справжні причини закриття сервісу. Як ми написали вище – Нвідіа напряму заявляє, що закриття російського альянс-партнера пов’язане з війною, а не я чимось іншим.

На жаль, деякі навіть українські видання не правильно зрозуміли заяву розробника та почали публікувати новину на кшталт цієї – Також замість того щоб прямим текстом пояснити неприйнятність роботи в країні-терориста, NVIDIA пише про те що «не може забезпечити ту якість сервісу, яку вона встановила для себе та яку очікують і заслуговують користувачі».

Пояснімо все простими словами. Коментар який ви бачите вище – це заява від російського альнс-партнера, тобто від компанії gfn.ru, яка фактично не має прямого відношення до NVIDIA та її глобальної версії хмарного ігрового сервісу GeForce NOW. Причини закриття пов’язані з неспроможністю дати користувачам необхідний ігровий досвід – це не заява від глобального хмарного ігрового сервісу, а лише від російського партнера. Нвідіа в сувою чергу прямо вказує, що причиною закриття є війна, про що ми написали вище. Тож давайте уважно публікувати новини, та вивчати хто, де, та як працює, перш ніж відразу публікувати новину.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.