Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Огляд Antstream Arcade – ретро ігри тепер в хмарі

Поділіться новиною з друзями

ПЛЮСИ
Неймовірний вибір ігор
Елементи керування відображаються для кожної гри
Ігри додаються щотижня і рідко покидають сервіс

МІНУСИ
Відстале меню
Якість потокового передавання не ідеальна
Система оновлення не ідеальна

Багато хто з нас любить ретро ігри. Будь-хто, кому подобається грати в класичні ігри, знає, що грати в них може бути майже неможливо, не відкопавши старі консолі та не знайшовши картриджі, які надзвичайно завищені завдяки тому, що колекціонери більше хвилюються про стан картриджа, ніж про його якість. З популярністю сервісів хмарного геймінгу було лише питанням часу, коли хтось спробує ліцензувати ці ігри для потокового передавання. Antstream не новий, він деякий час був доступний на ПК та деяких телевізорах Smart TV, але нарешті він з’явився на домашній консолі, і результати… неоднозначні.

У що можна пограти

Цей сервіс важко не помітити, оскільки він розписаний по всьому малюнку, але Antstream на Xbox пропонує понад 1300 ігор із багатьох класичних консолей. Назви від класичних систем, таких як ZX Spectrum, Commodore 64 й Amiga, через SNES і Genesis і аж до оригінальної PlayStation. Тут буквально знайдеться щось для кожного. Після першого завантаження ми впізнали більшість ігор, але вони знаходяться в області незрозумілих. Таке відчуття, що тут уся бібліотека SNK, але коли з’явилася Mortal Kombat, ми були дуже схвильовані, дізнавшись, що це лише перша гра. Що є загальною темою тут.

Існує маса ігор, але більшість шанувальників, ймовірно, ніколи не чули про них. Це не означає, що вони погані. Тут є багато прихованих перлин, але розподіл цікавий. Більшість ігор походить лише від кількох систем. Arcade, ZX SPectrum, Amiga та C64 складають більшу частину усієї кількості. Тоді як такі системи, як PlayStation, мають лише одну назву, а NES – це мізерні 33 гри. Що приємно, так це те, що нові ігри додаються щотижня, що, звичайно, означає, що це модель підписки, і ціни на диво непогані.

Ретро ігри на Xbox

На Xbox все працює трохи інакше. Є лише два варіанти. Початковий пакет коштує 30 доларів на рік або, якщо ви хочете більше ніколи про це не турбуватися, хмарний ігровий сервіс пропонує довічну ліцензію за 80 доларів, яку легко придбати, якщо вона триває три роки. 80 доларів США за понад 1300 ігор — це, чесно кажучи, непогано. Якщо ви вирішите використовувати лише рік, ви можете оновити в будь-який момент або після завершення дії свою підписку. На жаль, якщо ви перейдете на 30 доларів і вирішите оновити через шість місяців, витрачені 30 доларів не нараховуватимуться. Якщо ви вирішите оновити, це цілих 80 доларів.

Окрім просто можливості грати в ігри, вони також додали завдання та досягнення, які здебільшого пов’язані між собою. Це чудові способи спробувати знайомі ігри. Наприклад, одне завдання для MK полягало в тому, щоб побачити, який високий бал ви можете отримати за один кредит. Інший стосувався того, як довго ви могли б тримати биту в Double Dragon, не впускаючи її в грі. Ці завдання оновлюються щодня та щотижня та додають чудові повтори до цих класичних ігор.

Як це працює

Тепер перейдемо до виконання. Це сервіс потокового передавання ігор, навіть якщо ігри дуже маленькі, ви постійно транслюєте гру на консоль. Під час тестування у нас інтернет було під’єднано через дріт, тому ми повинні відповідати всім вимогам для потокової гри. Наша команда тестувала свого часу Stadia, Xbox Cloud Gaming, GFN, Boosteroid, а також трансляцію PSN. Усі вони працюють відносно добре більшу частину часу. Antstream почувався мінливим від сесії до сесії. Наша перша гра була чудовою, затримок не було, але якість зображення стабільно погіршувалася. Іншим разом у нас була погана затримка введення, але якість зображення була приголомшливою. Ми вважаємо, що зараз висловимо думку від імені більшості геймерів, коли говоримо, що затримка — це найважливіша річ. Але грати з мінімальною затримкою, але з дуже поганою картинкою – теж не дуже добре. Отже, повинна бути золота середина.

Навіть сказати, що дивитися, як гра 30-річної давнини важко завантажується, іноді розчаровувала. Коли це спрацювало, це було добре, але ми зіткнулися з проблемами більше, ніж хотіли б. Час від часу ми проводили тести, і вони казали, що наше інтернет-з’єднання погане, що дивно, тому що інші сервіси хмарного геймінгу працювали у цей час добре. Це змушує нас задуматися, чи відповідають їхні сервери консолям Xbox. Тепер ми очікуємо, що з часом ситуація покращиться, але зараз це точно має проблеми. Навіть меню іноді затримувалося, завантажуючи піктограми ігор за секунди, подумайте про це як про поточний Switch eShop, і ви зрозумієте.

Висновок

Antstream Arcade — надійне розв’язання величезної проблеми з іграми. На жаль, сервіс потокового передавання ретро ігор не в тому стані, коли його було б легко рекомендувати. Цінність безсумнівна, але продуктивність залишає бажати кращого. Наша команда все ж сподівається, що з часом вони виправлять це, і їхній ліцензійний менталітет чудовий. Ми з нетерпінням чекаємо побачити, як сервіс розвиватиметься, і для тих, хто шукає ретро-ігри, 30 доларів за перевірку понад 1300 ігор — це, безперечно, солідна угода. Подивімося, як це розвиватиметься з часом, ми звичайно сподіваємося, що технологія потокового передавання буде вдосконалена, коли ми рухатимемося вперед.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.