Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Все, що відомо про Nintendo Switch 2: дата виходу, характеристики, ціна

Ймовірно, Nintendo готується анонсувати свою наступну консоль Nintendo Switch 2. Ось що нам відомо на цей час.
Поділіться новиною з друзями

Після семи років на ринку, 130 мільйонів проданих портативних консолей й понад 1 мільярд проданих ігор Nintendo, як повідомляється, готується анонсувати свій наступний пристрій Nintendo Switch 2. У цьому дописі ми підсумуємо все, що знаємо про Switch 2 — або як там буде називатися наступна консоль — і те, що було припущеннями щодо наступної системи від Nintendo.

Деякі очікують, що Nintendo анонсує та випустить Switch 2 у 2024 році, але в останньому звіті говориться, що дата випуску може бути 2025 рік. Switch, яка була випущена у 2017 році, була дуже добре прийнятою та комерційно успішною консоллю. Але шанувальники завжди хочуть чогось нового та захопливого, і Nintendo, як відомо, забезпечує це.

У 2021 році керівництво Nintendo заявило, що компанія вважає, що Switch знаходиться в середині свого життєвого циклу. Що ж, зараз 2024 рік, і можна обґрунтовано припустити, що Switch дозрів до більш пізньої стадії свого життєвого циклу, потенційно наближаючись до кінця. Залишилося багато запитань без відповідей щодо Switch 2, але наразі ось уся важлива інформація, яку ми маємо.

Ймовірна дата виходу Nintendo Switch 2

Ми не знаємо напевно. Портативна консоль була випущена у березні 2017 року, і відомо, що покоління консолей з’являться в діапазоні 5-10 років. Але немає гарантії, що Nintendo буде слідувати подібній грі зі своїм наступним апаратним забезпеченням. Тенденції завжди змінюються через низку факторів. Wii й Wii U, наприклад, були запущені в листопаді 2006 і 2012 років, але ніхто не здогадується, коли буде випущена наступна консоль Nintendo.

Одна з теорій полягає в тому, що Nintendo може випустити Switch 2 у першій половині 2024 року, щоб усунути будь-який потенційний дефіцит запасів до надзвичайно важливого сезону святкових покупок, коли Nintendo хоче мати достатню пропозицію на ринку. Раніше цього року в офіційному прес-релізі з’явилася дата випуску Switch 2 у вересні 2024 року. Але це, мабуть, не зовсім правдива інформація.

Згодом аналітики припустили, що новий пристрій буде випущено у 2024 році та матиме 8-дюймовий екран (потенційно крок назад у порівнянні з меншим OLED-екраном, представленим в останній версії Switch). Нещодавно в кількох звітах говорилося, що Nintendo внутрішньо відклала запуск Switch 2 до 2025 року. Після публікації цих звітів ціна акцій Nintendo впала, а спостерігачі індустрії прокоментували, що, якщо це правда, це намалює «досить руйнівну» картину для ігрового ринку в цілому у 2024 році.

Характеристики

Однією з найбільших невідомих щодо наступної частини обладнання Nintendo є те, якою саме вона буде. Колишні співробітники Nintendo передбачили, що він матиме подібний форм-фактор до Switch і що його можна буде використовувати як портативний пристрій. Також можлива функція приєднання до телевізора, як і існуюча модель. Nintendo, зі свого боку, взагалі нічого не сказала про те, чого очікувати від своєї наступної консолі, окрім того, що метою є «здивувати та порадувати» шанувальників, тому поки що у нас є лише прогнози та припущення.

Digital Foundry повідомила, що Switch 2 може використовувати новий нестандартний варіант процесора Nvidia T239. Сайт зібрав ПК на основі того, якими, на його думку, можуть бути характеристики Switch 2. Було виявлено, що пристрій здатний запускати Death Stranding у 1080p із середньою швидкістю 35 кадрів на секунду. Консолі Nintendo історично менш потужні, ніж останні консолі PlayStation і Xbox. Багато хто вважає, що це може стосуватися й наступної системи. Але ніхто не знає напевно. Невідомо, чи може Switch 2 бути пристроєм із підтримкою 4K чи пропонувати передову графіку та продуктивність.

Ігри й зворотна сумісність

Багато хто очікує, що Nintendo випустить нову гру Mario Kart для своєї наступної консолі. У звіті говориться, що Mario Kart 9 матиме якийсь «новий поворот», і шанувальники з нетерпінням чекають, що це може бути. Якщо нова гра Mario Kart знаходиться в розробці, здається, було б доцільно, щоб вона стала грою для запуску наступної консолі. У звіті за 2023 рік говориться, що кілька розробників уже мають нову консоль Nintendo у своїх офісах і починають створювати ігри для неї, але поки що ніхто не анонсував і навіть не натякав.

Головне питання, яке фанати хочуть знати, полягає в тому, чи підтримуватиме наступна консоль Nintendo ігри від Switch. Ми не знаємо. Але попередні заяви Nintendo про перенесення системи облікових записів Nintendo на наступну систему можуть свідчити про те, що Nintendo збирається запропонувати певний рівень зворотної сумісності. Одна з теорій, висунута колишнім співробітником Nintendo, полягає в тому, що Nintendo Switch 2 буде зворотно сумісний з цифровими іграми eShop.

Ціна

Switch 2 не було анонсовано, тому на даному етапі все лише припущення. Але нещодавно один аналітик передбачив, що Switch 2 коштуватиме 400 доларів, а ігри найвищого рівня продаватимуться за 70 доларів. Оригінальний Switch коштував 300 доларів, і його відносно низька ціна, безсумнівно, допомогла системі працювати надзвичайно добре на ринку. Чи вийде наступна консоль Nintendo лише з одним артикулом чи кількома випусками за різними цінами, ще невідомо.

З погляду прогнозу про зростання вартості ігор до 70 доларів, це не було б дуже дивно. Зрештою, Nintendo вже стягувала за Tears of the Kingdom 70 доларів, і за такою ціною це був неймовірний продаж. Nintendo заявила, що це єдиний випадок для цін на ігри Switch, але стягнення 70 доларів за ігри Switch 2 приведе Nintendo у відповідність до того, що такі компанії, як Microsoft і Sony, а також різноманітні сторонні видавці стягують за свої провідні ігри.


А як вам така новина? Залиште свій коментар нижче.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.