Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Microsoft розкриває вплив придбання Activision Blizzard на дохід від ігор Xbox

Останній квартальний звіт про прибутки Microsoft містить оновлені відомості про вплив придбання Activision Blizzard. Погляньмо ближче.
Поділіться новиною з друзями

Остання квартальний звіт Microsoft акціонерам показав, що придбання Activision Blizzard підвищило дохід ігрового підрозділу компанії за 3 квартал. Це компенсувало низку негативних фінансових проблем раніше. Придбання Activision Blizzard пережило низку юридичних викликів у кількох країнах. Але, здається, наполегливість материнської компанії Xbox з лишком окупилася.

Компанія Майкрософт, яка є потужним центром індустрії технологій та ігор, уперше оголосила про свої зусилля щодо придбання Activision Blizzard ще в січні 2022 року. Угода була завершена лише в жовтні 2023 року. Така тривала купівля зумовлена низкою судових процесів з боку конкурентів і навіть Федеральної торгової комісії США. На сьогодні це придбання було успішним, і компанія отримала велику вигоду від Activision Blizzard.

Microsoft вдало придбала Activision Blizzard

Прибуток підрозділу Xbox збільшився на 51% у порівнянні з минулим роком у 3 кварталі. Причому більша частина чистого прибутку походить безпосередньо від Activision Blizzard. Прибуток Майкрософт від ігор досяг рекордних 5,45 мільярда доларів США, що на 1,8 мільярда доларів більше порівняно з попереднім фінансовим періодом. Однак було виявлено, що придбання Activision Blizzard спричинило більшу частину збільшення доходу, а весь інший контент і служби Xbox фактично втратили 4%. Подібні тенденції спостерігалися минулого кварталу, коли Майкрософт стала компанією з оборотом у 3 трильйони доларів, одночасно звільнивши тисячі співробітників. Чи вплинули ці звільнення безпосередньо на останні прибутки, у звіті до акціонерів не було зазначено. Але багато хто побоюється, що Майкрософт може продовжити скорочення співробітників, якщо вона хоче продовжувати повторювати успіх своїх недавніх прибутків.

Аналітики відзначають, що Microsoft і Xbox значною мірою покладаються на Activision Blizzard для збільшення прибутку, що не повинно бути несподіванкою. Особливо, якщо згадати про ціну придбання в 69 мільярдів доларів. Контент і послуги Xbox загалом продемонстрували збільшення доходів на 62%, при цьому 61% приписується Activision Blizzard. Дохід від апаратного забезпечення впав на 31% через меншу кількості проданих консолей. І, хоча придбання безпосередньо не вплинуло на це, підкреслює, наскільки вирішальним став Activision Blizzard для квартальних прибутків компанії. Тепер, коли Xbox має доступ до франшиз Activision Blizzard, Майкрософт продовжує прогнозувати подібні фінансові квартали.


А як вам така новина? Залиште свій коментар нижче.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.