Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

З’явилася інформація про злам Discord та викрадення інформації користувачів

Сайт Spy.pet стверджує, що зібрав мільярди публічних повідомлень користувачів Discord і хоче їх продати. Погляньмо що насправді відбувається.
Поділіться новиною з друзями

Сайт Spy.pet стверджує, що зібрав мільярди публічних повідомлень Discord, надісланих майже 620 мільйонами користувачів, продаючи окремі повідомлення та профілі за криптовалюту. Spy.pet прив’язує журнали повідомлень до користувачів, які їх надіслали, а також збирає псевдоніми месенджера і зв’язані облікові записи в соціальних мережах і Steam⁠ — по суті, це єдиний пункт для будь-яких потреб стеження та переслідувань. Крім того, Spy.pet має на меті запропонувати «корпоративний варіант» для тих, хто хоче навчити модель ШІ на бібліотеці повідомлень сайту.

Чи були насправді викрадені дані Discord

У заяві Discord вказав, що розслідує Spy.pet на предмет потенційних порушень:

«Discord прагне захищати конфіденційність і дані наших користувачів. Зараз ми розслідуємо це питання. Якщо ми визначимо, що сталися порушення наших Умов використання та Правил спільноти, ми вживемо відповідних заходів для забезпечення дотримання нашої політики. Ми не можемо надавати подальші коментарі, оскільки йде розслідування».

Як зазначається, Spy.pet також, ймовірно, порушує кілька статей Загального регламенту захисту даних Європейського Союзу. Хоча не має такого гарного захисту споживачів у США, Реєстр стверджує, що потенційний продаж даних Spy.pet все одно може призвести до юридичної відповідальності також у США.

Машина стеження та переслідувань у приватному секторі, що працює на криптосистемах, — новий чудовий кошмар 2020-х років, і ми сподіваємося, що її закриють, але це ще одне цінне нагадування не ставитися до Discord як до приватного месенджера. Те, що ви говорите з друзями на невеликому сервері, доступному лише за запрошенням, ймовірно, залишиться там, якщо хтось із ваших друзів не поділиться цим або не повідомить про повідомлення команді модифікаторів.

Тож, знаєте, мабуть, не розголошуйте секретну військову інформацію на серверах Discord і взагалі не кажіть там нічого, що б не хотілося побачити на скриншотах, розміщених десь у соцмережі X (Twitter) чи Reddit. Звичайно, було б також корисно, якби ми просто припинили створення серверів Discord для речей, які не повинні бути серверами спільнот Discord.


А як вам така новина? Залиште свій коментар нижче.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.