Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Ostriv: найкращий український містобудівний симулятор сьогодення

Погляньмо на одну з найкращих українських ігор сьогодення в жанрі містобудівного симулятора. Це Ostriv і він просто неймовірний.
Поділіться новиною з друзями

Дуже багато було останнім часом пропозицій написати огляд на якусь з українських ігор. Але моя увага давно прикута до одного з найкращих містобудівних симуляторів від українського розробника. Так, сьогодні ми поговоримо про Ostriv. Той самий Острів, який досі знаходиться в стадії альфа-тестування. Отже, поговоримо, що змінилося за час розробки гри та чим вона насправді така чудова.

Українська гра Ostriv

Якщо ви ще не знайомі з містобудівним симулятором Ostriv від українського розробника Євгена, радимо підтримати гру та розробника й придбати її в Steam. Наразі гра коштує 329 гривень, що зовсім не дорого. Також окремо можна придбати саундтрек з гри та DLC Пам’ятник меценатам – для тих, хто бажає висловити свою подяку розробникам.

Я завжди раджу купувати ігри від українських розробників, бо це стимулює їх робити ще більше чудових ігор. Також не забуваємо, що сплачені розробниками податки йдуть на оборону нашої держави. Тобто придбавши гру ви отримуєте не лише можливість грати в щось чудове, але й підтримати українську армію.

З того що мені відомо про розробника (відразу прошу вибачення у пана Євгена, якщо щось невірно тут скажу), сам він з Харкова і багато років розробляв гру самостійно. Але декілька років тому він все ж таки зібрав невелику команду для Ostriv.

Процес розробки гри

Нагадаємо, що в Steam гра вийшла у 2020 році й з того часу має дочасний доступ. Наразі Острів версію Альфа 5 Патч 5 Виправлення 5, яке вийшло 15 березня. Дуже приємно, що розробник регулярно оновлює гру, якщо спільнота сповіщає про виявлення якихось проблем. В ігровій індустрії таке відношення розробника гри до ігрової спільноти дуже рідко можна зустріти. Тому я щиро вдячний пану Євгену та його команді у швидкому реагуванні на всі проблеми.

За весь час розробки гра дуже змінилася. Звичайно так і повинно бути, особливо, якщо гра постійно змінюється на краще. У нашому випадку це саме так. Містобудівні симулятори це завжди кропітка робота, бо треба враховувати як побудову міста, так і економічну складову.

Містобудівна складова Ostriv

Що ж тут сказати – гра виглядає просто неймовірно. Якщо ви наблизите камеру до будівлі в момент її будівництва, то ви зможете побачити ось це.

Кожен етап будівництва у грі виконується як у реальному житті. Спочатку йде розмітка земельної ділянки, потім фундаментні роботи, монтуються стіни й так далі. Всі ці елементи коли будівник встановлює балки, робить глиняні стіни… Все це виглядає неймовірно красиво. Особливо приємно бачити, що в середині будинок не пустий. Хоч ми й не бачимо що там всередині після його побудови, але на етапі будівництва нам показують побудову печі.

Але найпрекраснішим є те, що будинки не схожі один на одного. Звичайно є момент, коли будинок повторюється, але на початку гри всі будинки у вас будуть різні.

Не треба забувати й про будівництво різних виробничих будівель. Тут розробник пішов ще далі. Якщо ви будуєте, наприклад солеварню, то вам потрібно мати тяглового коня або бика, щоб той запустив механізм в будівлі. І це не просто десь там далеко і нічого не видно! Якщо наблизити камеру, то ви побачите як ваша тварина ходить всередині солеварні по колу. Теж саме стосується інших будівель, де ви бачите як все це насправді працює, а не просто стоїть і виробляє продукцію.

Економіка та сезонні роботи

Економіка є невід’ємною складовою гри. Вам потрібно заробляти кошти, щоб ваше поселення процвітало. Але тут є нюанс. Для управління фінансами вам потрібно збудувати Міську раду, найняти помічника міського голови. Далі вам відкриється можливість керувати сезонними роботами та економікою.

Тут ви зможете встановлювати розмір податків для населення, ціни на закупку й продаж товарів від місцевих виробників. Так, все вірно – якщо у людини є город, то він продає залишки на місцевий ринок, де інші мешканці купують цей продукт.

Також у вас є можливість встановити розмір зарплатні працівнику, керівнику та різноробу.

Якщо ж казати про керування сезонними роботами, тут все про просто. Якщо у вас побудовано ферму, то ви можете встановити скільки працівників буде на ній працювати в сезон та поза ним. Це дуже актуально, бо взимку вам не потрібно багато робітників. Теж саме стосується рибалок. Взимку вони не ловлять рибу, отже вони взагалі вам не потрібні й можуть працювати в інших місцях.

У майбутньому, щоб діти ваших містян могли працювати на керівних посадах, вам потрібно побудувати школу. Але є важливий момент – не всі батьки чомусь віддають дітей у школу. Тобто у вас все одно будуть ті, хто як виросте стане звичайним працівником.

Підсумок

Звичайно, я не описав гру повністю та досконало, а лише пройшовся по її основі, яку варто знати початківцю. Гра на мою думку просто чудова. І це я ще не описав повністю музичну складову, яка ну просто неймовірна. Музика у цій грі це щось особливе! Навіть мої друзі з Європи кажуть, що музику в Острові це щось неймовірно прекрасне!

Я щиро бажаю розробнику та його команді наснаги. Якщо ви бажаєте дізнатися про те, чого ми можемо очікувати у майбутньому – погляньте на Дорожню карту розробника.


Нагадуємо, що в Ostriv ви можете грати в сервісах хмарного геймінгу GeForce NOW та Shadow PC.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.