Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

FTC відхилила пропозицію ESRB щодо системи сканування обличчя за допомогою штучного інтелекту

FTC відхилила пропозицію ESRB щодо системи оцінки віку обличчя, що захищає конфіденційність. Погляньмо які саме плани в ESRB.
Поділіться новиною з друзями

У 2023 році Комісія з оцінки програмного забезпечення для розваг разом (ESRB) із компанією Yoti, що займається цифровою ідентифікацією, і постачальником молодіжних маркетингових рішень Superawesome подали до FTC пропозицію щодо нового «механізму батьківської згоди, який можна перевірити» під назвою «Оцінка віку обличчя із захистом конфіденційності». FTC наразі оприлюднила свою відповідь на цю пропозицію, і поки що відповідь «ні».

Що думає FTC про нову пропозицію від ESRB та Yoti

Запропонована ESRB технологія майже миттєво сколихнула ігрову індустрію, і це зрозуміло. Ідея про необхідність надіслати селфі, щоб довести ігровому пристрою, що ви достатньо дорослі, щоб грати в GTA 6, за своєю суттю є нав’язливою.

Комісія з оцінки програмного забезпечення для розваг разом швидко запевнила громадськість, що система призначена не для ідентифікації осіб, а лише для оцінки віку. Вона не зберігатиме жодних даних після завершення аналізу. Нова технологія також не має на меті забезпечити дотримання вікових рейтингів ESRB, а радше COPPA — Закону про захист конфіденційності дітей в інтернеті — закону США про конфіденційність, який вимагає «згоди батьків, що підлягає перевірці», перш ніж компаніям буде дозволено збирати або передавати дані дітей відповідно до віку 13 років.

На відміну від системи оцінювання ESRB, яка є добровільною, COPPA має юридичну силу, і порушення цього закону може коштувати дуже дорого. Наприклад, у 2022 році Epic Games погодилася сплатити штраф у розмірі 275 мільйонів доларів за порушення COPPA, тоді як у 2023 році Microsoft сплатила штраф у розмірі 20 мільйонів доларів за власні порушення в Xbox Live. Тож ви можете зрозуміти, чому компанії можуть прагнути знайти систему з тими зусиллями, які дозволить їм принаймні сказати: «Привіт, ми спробували».

Але наразі рішення, запропоноване ESRB, не буде таким. У постанові від 29 березня Федеральна торгова комісія заявила, що після отримання понад 350 коментарів щодо пропозиції вона одноголосно проголосувала за відхилення заявки. Відмову було видано без упередження, тобто ESRB та його партнери можуть повторно подати заявку в майбутньому.

Це відображає причину відмови, яка надійшла не тому, що FTC стурбована тим, що мільйони людей надсилають селфі на машину на основі штучного інтелекту, призначену для державного нагляду, а тому, що неясно, як це працюватиме.


А як вам така новина? Залиште свій коментар нижче.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.