Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

США подають до суду на Apple через монополію на смартфони, посилаючись на хмарні ігри як ключовий приклад

США подали позов проти Apple, звинувативши компанію в незаконному обмеженні конкурентів і монополії на ринку смартфонів. Подробиці в статті.
Поділіться новиною з друзями

У своєму позові Міністерство юстиції США наводить п’ять ключових прикладів сфер, у яких Apple нібито пригнічує конкуренцію, однією з яких є додатки сервісів хмарного геймінгу. Розділ про хмарні ігри стверджує, що Apple заборонила розробникам пропонувати програми для хмарних ігор в App Store, стверджуючи, що одна з головних причин цього полягає в тому, щоб змусити їх купувати дорожче обладнання.

У Apple будуть проблеми

Аргумент полягає в тому, що якби гравці могли транслювати ігри через хмару за допомогою додатків App Store, вони могли б грати в візуально вражаючі ігри на старіших пристроях Apple, замість того, щоб для цього оновлюватися до більш потужного та дорожчого обладнання.

«Роками Apple блокувала хмарні ігрові додатки, які надавали користувачам доступ до бажаних додатків і вмісту без необхідності платити за дороге обладнання Apple, оскільки це загрожувало б її монопольній владі», — стверджується в позові.

Пізніше в ньому пояснюється: «Хмарна потокова передача дозволяє розробникам надавати передові технології та послуги споживачам смартфонів, включаючи ігри та інтерактивні послуги штучного інтелекту, навіть якщо їхні смартфони оснащені обладнанням, менш потужним, ніж iPhone».

У ньому додається: «Apple просувала iPhone 15, обіцяючи, що його апаратне забезпечення достатньо потужне, щоб забезпечити «продуктивність наступного рівня та мобільні ігри». Але потужне обладнання не потрібне, якщо в ігри грають через хмарні потокові сервіси».

«Хмарні ігрові програми забезпечують багатий ігровий досвід на смартфонах без потреби користувачам купувати потужне та дороге обладнання», — продовжується в документі.

«Як наслідок, користувачі, які мають доступ до потокових ігор у хмарі, можуть бути більш готовими перейти з iPhone на смартфон із менш дорогим обладнанням, оскільки обидва смартфони можуть запускати бажані ігри однаково добре».

У позові Apple звинувачується в тому, що вона блокує хмарні потокові додатки з цієї причини, кажучи: «Apple використовувала свою владу над розповсюдженням програм, щоб ефективно перешкодити стороннім розробникам пропонувати послуги підписки на хмарні ігри як рідну програму на iPhone. Навіть сьогодні жодна з них недоступна на iPhone».

Apple відповіла, але тут щось не так

У січні розробник оголосив, що дозволяє хмарні додатки для ігор, теоретично роблячи можливими власні програми для таких сервісів, як сервіс хмарного геймінгу Xbox Game Pass Ultimate. Однак в інтерв’ю The Verge наступного місяця голова Xbox Філ Спенсер сказав, що ця пропозиція «не заходить настільки далеко, щоб створити конкуренцію», додавши: «У нас немає місця для монетизації Xbox Cloud Gaming на iOS».

Позов створить ще більше головного болю для Apple, яка заперечує претензії Міністерства юстиції та каже, що буде «рішуче» захищатися.

Компанії вже довелося поступитися певною частиною свого контролю в ЄС після введення нового нормативного акту, Закону про цифрові ринки, який набув чинності цього місяця і має на меті гарантувати, що так звані гейткіпери, як-от Apple, не використовують своє домінантне положення на ринку, щоб придушити конкуренцію.

Закон означає, що тепер Apple має дозволити розробникам створювати та пропонувати нові програми (включно з новими магазинами) у ЄС без використання App Store.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.