Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Valve представляє нову функцію спільного доступу до Steam

Valve представляє нову функцію для Steam, яка має дозволити гравцям легше керувати своїми бібліотеками та ділитися ними з іншими.
Поділіться новиною з друзями

Гігант у сфері продажів комп’ютерних ігор Valve оголосив про додавання нової функції спільного доступу для Steam. Вона має дозволити гравцям на платформі ділитися іграми зі своїми близькими. Ця функція називається Steam Families, і зараз вона тестується на бета-клієнтах.

Хоча фізичні носії в іграх ще далеко не мертві, на ринку ігор все більше домінують цифрові продажі. На жаль, цифрові платформи, як правило, різняться за тим, наскільки зручним є обмін іграми з іншими користувачами. Це викликає головний біль і розчарування. Це особливо боляче для батьків, яким часто доводиться жонглювати кількома обліковими записами для себе та своїх дітей і керувати спільним використанням ігор, намагаючись захистити їх від невідповідних ігор.

Valve анонсує Steam Families

Саме на цю сцену вийшла Valve, оголосивши Steam Families, нову функцію, доступну для користувачів, які вибрали бета-клієнт Steam. Після виходу з бета-версії та впровадження в усій екосистемі додатка, Steam Families об’єднає та замінить поточні функції Family Sharing і Family View. Наразі в стандартному клієнті без бета-версії Steam Family Sharing дозволяє користувачеві Steam на спільному комп’ютері переглядати, запитувати та надавати доступ до ігор, встановлених у бібліотеках інших користувачів. Тим часом Steam Family View — це функція батьківського контролю. Вона дозволяє дорослим створювати облікові записи для дітей і керувати доступом до ігор на основі вмісту. Наприклад у вас буде можливість приховувати неприйнятний вміст або створювати бібліотеки сімейних ігор.

Користувачі поточної бета-версії клієнта зможуть створити власну сім’ю у додатку, додавши до п’яти учасників. Члени однієї сім’ї можуть автоматично грати в ігри, якими володіють інші члени сім’ї, через «сімейну бібліотеку». Гравці навіть можуть грати в ігри членів своєї родини, навіть коли ці члени онлайн грають в іншу гру. Основне обмеження полягає в тому, що вони не можуть грати в одну гру одночасно, якщо сім’я не володіє кількома копіями. Розробники також можуть на власний розсуд відмовитися від надання доступу до своїх ігор, тому не кожна гра з’явиться в сімейній бібліотеці. Ця можливість була присутня в попередній версії Steam Family Sharing, і такі ігри, як Call of Duty Modern Warfare 2, були тихо видалені з Sharing їхніми видавцями.

Батьки також зможуть контролювати облікові записи дітей у Steam Family, обмежуючи видимість вмісту, обмежуючи доступ до таких речей, як вітрина магазину Steam або спілкування в чаті, і встановлюючи таймери для відтворення. Тим часом дочірні облікові записи можуть надсилати запити на доступ до функцій, покупки ігор або продовження ігрового часу. Оскільки життя все більшої кількості людей переміщується в Інтернет, потреба в зручному контролі як для батьків, так і для дітей стає все більш важливою. І з огляду на популярність портативних комп’ютерів, таких як Steam Deck, Valve гарантує, що батьки можуть зробити ігри доступними для своїх близьких з мінімумом проблем.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.