Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Ще один жахливий тиждень в індустрії відеоігор. Що відбувається?

Це був ще один жорстокий тиждень в індустрії відеоігор. PlayStation, EA, Supermassive та інші оголосили про серйозні скорочення робочих місць.
Поділіться новиною з друзями

Цього тижня PlayStation і EA оголосили про нищівне скорочення штату. PlayStation звільнила 900 співробітників і закрила свою лондонську студію. EA оголосила про скорочення робочої сили майже на 700 осіб і повідомила, що майбутня гра від першої особи Respawn у всесвіті Star Wars була скасована. Студія Ridgeline Games, яка працювала над новою Battlefield, також була закрита. І це лише останні новини за жахливі 6 місяців для галузі, коли тисячі розробників втратили роботу.

Нам вже відомо, що в деяких студіях розробники почали страйки. Ми говоримо про нещодавні пікети розробників, які працюють в Ubisoft. Французький підрозділ не згоден з фінансовою політикою компанії й почалися масові невдоволення. Люди вийшли на вилиці міста з протестними висловлюваннями. Співробітники одного з найбільших розробників ігор не розуміють, чому згідно з фінансовими звітами прибуток Ubisoft зростає, а робітникам в цей час скорочують зарплатню і погрожують звільненнями.

Чого чекати геймерам

Нагадаємо, що така тенденція майже в усіх студіях, де розробляються ігри. І це не якісь маленькі студії, а великі компанії, які на ринку не одне десятиліття. Чому так відбувається? Компанії говорять про реструктуризаційні процеси й те, що треба йти в ногу з часом. Але цих звільнень не розуміють не тільки співробітники студій, але й самі геймери. Всім відомо, що останні роки все частіше ігри переносять і не на один-два місяці, а на роки. Досить поглянути на Skull and Bones, яку розробляли 10 років, або GTA 6. І всім зрозуміло, що більші скорочення призведуть до ще більших затримок і гіршій якості ігор.


А як вважаєте ви, що буде далі з ігровою індустрією? Чи будуть звільнення в найбільших компаніях? Чи вплине це на розробку ігор? Напишіть свої думки в коментарях нижче.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.