Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Apple iPhone стає більше схожим на Android, коли справа доходить до хмарних ігор

Поділіться новиною з друзями

Apple надає більше доступу до свого «доглянутого огородженого саду» відповідно до Закону про цифрові ринки (DMA) у Європейському Союзі (ЄС). У прес-релізі компанія оголосила про низку майбутніх змін в iOS, Safari та App Store, включаючи підтримку додатків зі сторонніх магазинів додатків і можливість установити двигун браузера, відмінний від Safari WebKit, як стандартний.

Більшість змін стосуватимуться лише користувачів Apple із ЄС з апаратним забезпеченням Mac і iPhone, як-от можливість використовувати програми браузера, крім Safari. Але є одна особливість, яка надасть iPhone трохи більше смаку Android для всіх у всьому світі. Оскільки Apple відкриває iOS для сторонніх магазинів додатків, це нарешті дасть змогу користуватися сторонніми сервісами хмарного геймінгу. Такі програми, як Nvidia Boosteroid та GeForce Now, запускатимуться на iPhone. А ще краще, вони працюватимуть локально, а не емулюватимуться через мобільний браузер. Вам доведеться взяти з собою сумісний контролер Backbone або Razer Kishi, який вам, ймовірно, все одно знадобиться, якщо ви вже плануєте грати.

Хмарні ігрові сервіси — не єдина категорія, яка отримує EZ Pass. Apple також дозволяє додаткам розміщувати міні-програми, міні-ігри, чат-боти та інші плагіни на iOS. Вони навіть можуть використовувати систему покупок у програмі Apple, щоб ви могли купувати вміст. І це неймовірно круто!

Купа нововведень

Звичайно, це не всі нововведення. Apple нагадує своїм користувачам у своєму прес-релізі, що без її контролю ви в небезпеці. «Неминуче нові опції… створюють нові ризики для користувачів Apple та їхніх пристроїв», — пише Apple. Компанія попереджає, що не має великої влади над додатками, які «містять шахрайство, шахрайство та зловживання, або які схиляють користувачів до незаконного, небажаного чи шкідливого вмісту».

Нові правила також сколихнули деяких розробників. CNBC зазначає, що Apple приймає нову структуру комісії, яка стягуватиме комісію за встановлення з розробників, які не розміщують у магазинах додатків компанії, що може коштувати стільки ж, скільки звичайна комісія магазину додатків у розмірі 30%.

Ви можете дізнатися про майбутні зміни на сторінці підтримки розробників. Нові API, яких близько 600, також доступні в останній бета-версії iOS 17.4. Усі інші можливості будуть поширені у 27 країнах ЄС з березня 2024 року.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter), приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.