Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Рольова гра Palworld про виживання в стилі покемонів розійшлася тиражем у 3 мільйони копій за перші 40 годин

Поділіться новиною з друзями

Palworld, нова гра для виживання в Дочасному доступі, яка дозволяє гравцям приборкувати та тренувати істот, схожих на покемонів, очолила чарт продажів Steam, розійшовшись 3 мільйонами копій за перші 40 годин. Можливо, час покаже, але наразі, здається, це більше, ніж просто ажіотаж. Гра вже зібрала понад 29 000 відгуків і має статус «Дуже позитивно» в Steam. На цей час 93% усіх опублікованих відгуків є позитивними.

Нова гра про виживання та ловця монстрів розпочала величезний старт, затьмаривши такі хіти, як Cyberpunk і Elden Ring, у рейтингу Steam DB «Найпопулярніші ігри».

Відносно нечувана гра вибухнула на сцені в основному через сарафанне радіо, з відносно невеликим маркетингом, щоб допомогти їй досягти свого раннього успіху. Гра є частково Ark: Survival Evolved, частково Harvest Moon, частково Pokémon. Звучить як похмурий поворот у звичайному жанрі ловців монстрів. Розробники кажуть на сторінці гри в Steam: «Приятелів [приручених істот] можна використовувати для боротьби, або їх можна змусити працювати на фермах чи фабриках. Може навіть продати їх або з’їсти!”

Учора ми повідомляли, що гра перевищила позначку в 1 мільйон, досягнувши 1,25 мільйона одночасних гравців, обігнавши ігри Elden Ring і Cyberpunk, які отримали кілька нагород.

Вона посідає п’яте місце в рейтингу Steam DB «Найчастіше грати», а кожна інша гра, що стоїть перед нею, є безплатною. Досить дивно для гри Дочасного доступу через три дні після випуску.

Унікальним пунктом продажу, здається, є суміш жанрів, які Palworld прагне об’єднати. Гра використовує стандартну ігрову механіку виживання, як-от будівництво бази та збір ресурсів, а також є кут ловця монстрів із «Друзями» для збору та битви, але також є досить дивовижні бойові дії від третьої особи в RPG.

Попри те, що це все ще гра для Дочасного доступу без офіційних часових рамок для випуску повної гри, вона, як повідомляється, уже досить конкретизована. Розробники кажуть, що є 100 монстрів, яких можна приборкати, сотні предметів, які можна знайти або створити, і понад 70 типів будівель, які можна звести. Все це розташовано у «великому» відкритому світі, який гравці можуть досліджувати. У грі також є підземелля та рейдові битви, щоб додати досвіду ще більше глибини.

Гра розрахована на багато користувачів, але це не MMO. Версія Steam наразі підтримує сервери до 32 гравців одночасно, тоді як версії Xbox і Game Pass не мають офіційних серверів, тому на цей час підтримують лише світи для 4 гравців.

Цінник також може мати певне відношення до стрімкого підвищення популярності. Бувши грою для Дочасного доступу, вона наразі коштує 600 гривень (на момент написання статті діє знижка 10%), що в той час, коли багато нових ігор коштують понад 1200 гривень, робить цю гру ще привабливішою.

Palworld створено Pocket Pair, японською студією, яка розробила гру Craftopia 2020 року про крафт і виживання, хоча, за словами менеджера спільноти Palworld, її створила окрема власна команда. Craftopia має оцінку «Переважно позитивний» у Steam, але вона все ще перебуває в ранньому доступі через три з половиною роки, що може викликати занепокоєння щодо майбутнього Palworld.

Час покаже, чи божевілля Palworld — це ажіотаж, чи гра стане відомою як новатор і основна класика жанру ловців чудовиськ. Але наразі, оскільки за перші вихідні було продано понад 3 мільйони копій, схоже, що гра має гарний старт.


Нагадаємо, що у Palworld ви можете грати в сервісах хмарного геймінгу Xbox Cloud Gaming та Shadow PC.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter), приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.