Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

YouTube Playables розпочинає свій ігровий шлях

Поділіться новиною з друзями

YouTube Playables розпочинає експериментальне вторгнення потокового гіганта в онлайн-ігри для обмеженої аудиторії. Ось деталі.

 

Перш ніж перейти до програми YouTube на телефоні, щоб ознайомитися з Playables, глибоко вдихніть. Ні, це не пов’язано з нині мертвим хмарним ігровим сервісом Google, який ми з любов’ю (чи не дуже) згадуємо як Stadia. YouTube Playables, як і Netflix Games, доступний лише в додатку YouTube, і на цьому схожість із конкурентною службою потокового відео не закінчується.

Розглядається як спроба YouTube поекспериментувати з індустрією онлайн-ігор, Playables доступний за підпискою Premium і має лише кілька місяців, щоб довести свою цінність примхливим розумам, що стоять за Google, які, як ми бачили раніше, не вагаються перш ніж відключити амбітні проєкти.

Ігри зараз є однією з найпопулярніших категорій в індустрії розваг, і якщо у вас є можливість (і команда) створювати захоплюючі ігри, касові апарати будуть зависати від напливу покупців. Як приклад, подивіться на Grand Theft Auto Online від Rockstar Games, яка продовжує заробляти гроші, незважаючи на свій вік.

 

Пандемія COVID-19, хоч і була руйнівною для більшості галузей, у підсумку сприяла розвитку індустрії відеоігор – коли всі були вдома, ігрові консолі почали використовуватися безпрецедентно. Технологічні гіганти прагнули отримати вигоду з цього стимулу та отримати більшу частку ринку. Однак погана реалізація часто призводить до збитків, і цю тезу чудово проілюструвала Stadia, сервіс хмарного геймінгу від Google, який припинив роботу через три роки.

 

Провал Stadia дав конкурентам Google важливу інформацію. Вони вирішили зупинитися на мобільних іграх, враховуючи (відносно) нижчу вартість розробки та обслуговування. Amazon і Netflix намагалися зробити все можливе, щоб пробитися в індустрії хмарних ігор, а YouTube Playables став найновішим учасником цієї галузі.

Отже, перевірмо все, що може запропонувати Playables.

Ігри, в які можна грати на YouTube: що це таке?

По суті, YouTube Playbles нічим не відрізняється від сервісу онлайн-ігор, доступного на Netflix, де концепція полягає в тому, щоб надати певні прості онлайн-ігри для дітей і дорослих і, як наслідок, змусити їх проводити більше часу в додатку YouTube.  Так само як Netflix Games, вам не потрібно встановлювати або завантажувати жодну з цих ігор на ваші мобільні пристрої чи ПК. Таким чином, такі проблеми, як сумісність пристроїв і розповсюдження, зникають, і єдиною основною вимогою є надійне підключення до Інтернету.

Під час запуску YouTube заявив, що гравцям доступно близько 30 міні-ігор, і усі вони досить прості. Деякі з цих ігор включають Angry Birds Showdown, Brain Out, Daily Solitaire, The Daily Crossword та кілька інших аркадних ігор. Якщо ви очікували побачити більш інтенсивні графічні ігри, такі як Asphalt 9: Legends або Fortnite, ви будете розчаровані.

Однак ігровий сервіс YouTube у програмі доступний не для всіх.

На момент запуску Playables доступний лише для підписників YouTube Premium і доступ до нього можна отримати з меню додатка та веб-сайту. Крім того, це експериментальна функція, яка буде доступним лише до 28 березня 2024 року, якщо Google не вважатиме послугу прибутковою та вирішить утримати її на плаву ще кілька місяців.

Чи варто отримувати підписку YouTube Premium на Playables?

Членство YouTube Premium пропонує багато переваг за номінальну щомісячну плату, а Playables, здається, лише додають його цінності.

На перший погляд здається, що Playables — це радше функція, яка допоможе утримати підписників Premium, а не залучати нових. Ви можете знайти схожі та, мабуть, кращі версії цих ігор у Google Play Store та Apple App Store без необхідності платити за підписку.

Отже, ви можете придбати підписку на YouTube Premium, щоб отримати всі інші переваги, які вона пропонує, і не обов’язково лише для Playables.

Часті запитання

– Як я можу отримати доступ до YouTube Playables?
Доступ до ігрового сервісу можна отримати через YouTube у вашому браузері або через програму YouTube на Android/iOS.

– Скільки ігор доступно на YouTube?
На YouTube Playables доступно 30 міні-ігор.

Більше цікавого тут

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.