Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Boosteroid запустить сервери для 4K геймінгу до кінця 2023/початку 2024

Поділіться новиною з друзями

В інтерв’ю Wccftech.com сервіс хмарних ігор Boosteroid детально розповів про свої плани щодо розгортання хмарних ігрових серверів 4K у Сполучених Штатах і європейських центрах обробки даних до кінця 2023 або початку 2024 року.

Далі представники українського сервісу заявили, що ці нові сервери є результатом великої науково-дослідної роботи, яку вони виконали спільно з AMD і Asus, роботи, яка триває вже понад рік. Boosteroid каже, що в результаті вони отримали «найпотужніші» віртуальні ігрові машини на ринку:

Boosteroid розгорне нові хмарні ігрові сервери 4K до кінця 2023 року –  на початку 2024 року у своїх центрах обробки даних у США та Європі. Ці сервери є результатом досліджень і розробок ASUS і AMD, які тривали майже рік. Апаратне забезпечення базується на настільному графічному процесорі AMD, налаштованому для використання на сервері, і забезпечить роботу найпотужніших ігрових віртуальних машин на ринку.

Boosteroid, звичайно, були великими прихильниками придбання корпорацією Майкрософт Activision Blizzard, звичайно, вони були одними з перших отримувачів 10-річної угоди від Microsoft, яка гарантувала, що ігри будуть доступні для трансляції в хмарній ігровій службі Boosteroid після придбання.

10-річні угоди, укладені Microsoft, були першим ударом Microsoft, щоб залучити британську CMA, яка висловила занепокоєння щодо хмарних ігор. Ці угоди були б марними, оскільки CMA спочатку заблокувала угоду через ці проблеми.

Однак, як ми тепер знаємо, переглянуту угоду від Microsoft, згідно з якою права на хмарні ігри на ігри Актівіжен/Блізард передадуть Ubisoft, надаючи їм повний контроль над тим, які хмарні ігрові сервіси їх будуть ліцензувати, була прийнята CMA, а потім підписана.

Однак у своєму інтерв’ю з Wccftech Boosteroid ясно дав зрозуміти, що вони не погоджуються з початковим рішенням CMA, оскільки вважали, що проблеми з хмарними іграми були вирішені, коли Microsoft погодила 10-річні угоди як з Boosteroid, так і з Nvidia GeForce NOW:

На нашу думку, у цьому не було необхідності, і будь-які потенційні проблеми з конкуренцією були належним чином пом’якшені Microsoft у рамках її ліцензійних угод з 2 іншими найбільшими постачальниками хмарних ігор — Nvidia та Boosteroid.

Інше занепокоєння, яке поділяють деякі, полягає в тому, чи нова угода з Ubisoft впливає на раніше погоджені угоди, які Microsoft має з Boosteroid та іншими сервісами хмарних ігор. Що ж, Wccftech повідомила про це Boosteroid, і здається, що нова та реструктуризована угода взагалі не матиме жодного впливу на ці початкові угоди. Boosteroid також підтвердив, що їм не потрібно буде укладати нову угоду з Ubisoft, щоб забезпечити надходження ігор на сервіс:

Boosteroid має глобальну ліцензію на трансляцію ігор Activision Blizzard за контрактом із Microsoft. Реструктуризація угоди не змінює жодних умов нашої угоди з Microsoft. На практиці існують дещо інші юридичні структури ліцензування для ЄЕЗ та для решти світу, тому що сама Microsoft фактично буде ліцензувати права потокового передавання для ігор Activision Blizzard за межами Європейської Економічної Зони. У будь-якому випадку, Boosteroid не потрібно буде ліцензувати вміст Activision Blizzard від Ubisoft. На них поширюється наша угода з Microsoft.

Boosteroid також сказав, що у них немає дати надходження перших ігор Activision Blizzard в хмарний ігровий сервіс, але вони сподіваються, що це станеться незабаром і буде вчасно для розгортання їхніх нових хмарних ігрових серверів для 4K геймінгу.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.