Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Microsoft завершить угоду з Activision Blizzard наступного тижня

Поділіться новиною з друзями

Після 20 місяців, численних судових позовів, масових витоків та інших драм і суперечок, блокбастерна угода Microsoft про придбання Activision Blizzard на суму 68,7 мільярда доларів може нарешті незабаром завершитися. The Verge повідомляє, що Microsoft планує офіційно завершити придбання в п’ятницю, 13 жовтня. П’ятниця 13-го, як відомо, загалом невдалий день, але факти та дані не свідчать про суттєве зростання кількості поганих речей, які відбуваються у п’ятницю 13-го.

Microsoft нещодавно реструктуризувала свою угоду у Великобританії та продала Ubisoft права на хмарні ігри для існуючих і майбутніх ігор Activision Blizzard, щоб допомогти здійснити угоду. Управління з питань конкуренції та ринків (CMA) у Великобританії надало Microsoft попередній дозвіл на закриття угоди, а крайній термін, протягом якого CMA запитає свої думки, – сьогодні, 6 жовтня. CMA повідомило, що оприлюднить своє остаточне рішення до кінця жовтня або раніше 18. Цей графік, здавалося б, дозволить Microsoft закрити угоду в п’ятницю, 13 жовтня, за умови, що більше не буде перешкод.

Спочатку Microsoft оголосила про свій намір придбати Activision Blizzard у січні 2022 року, тож це було довго, але ніхто не очікував, що угода буде закрита швидко. Враховуючи розмір викупу — вона є найбільшою для Microsoft і однією із найбільших у технологічному просторі — очікувалося, що угода піддасться ретельній перевірці з боку регуляторів.

Microsoft платить Activision Blizzard 95 доларів за викуп 1 акції. Попереднім найбільшим придбанням Microsoft був LinkedIn, за придбання якого вона заплатила 26,2 мільярда доларів у 2016 році. Для порівняння, Disney купив Lucasfilm і серіал “Зоряні війни” за 4,05 мільярда доларів.

Згідно з умовами угоди про злиття, Microsoft повинна була б заплатити Activision Blizzard компенсацію за розрив у розмірі понад 4,5 мільярда доларів, якби ця угода не відбулася.

Корпорація Майкрософт повністю купує Activision Blizzard, а це означає, що Microsoft володіє та керує до остаточного закриття угоди такими франшизами, як Call of Duty, Diablo, Overwatch і Warcraft, а також популярними іграми Candy Crush від King.

Ключовим моментом у цій сазі була Call of Duty, і в липні цього року Microsoft і Sony оголосили про 10-річну угоду про збереження Call of Duty на платформах PlayStation принаймні до 2033 року. Microsoft також має 10-річну угоду з Nintendo, щоб вивести майбутні випуски Call of Duty на платформи компанії, включно з потенційно Switch 2.

Що стосується появи таких ігор як Call of Duty в хмарних ігрових сервісах на кшталт GeForce NOW, то наразі невідомо з’являться вони чи ні. Головне зараз те, що ніхто не спростовує цю інформацію, що дає все ж таки шанс на те, що ми все ж таки зможемо пограти в величну франшизу на слабких ПК чи мобільних пристроях.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.