Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Xbox наступного покоління може бути хмарно-гібридною консоллю

Поділіться новиною з друзями

Що щойно сталося? Внутрішній документ, що просочився в мережу інтернет, розкрив плани Microsoft щодо майбутніх консолей Xbox. По-перше, компанія працює над гібридними машинами, які, за її словами, використовуватимуть «комбіновану потужність клієнта та хмари для забезпечення глибшого занурення та абсолютно нових класів ігрового досвіду». У документі також стверджується, що консоль буде оптимізована для гри в режимі реального часу та для творців, а також запропонує розширені можливості, що перевищують можливості клієнтського обладнання.

Цікаво, що Microsoft розглядає можливість відмовитися від AMD (Zen 6) і шукає Arm процесор для своєї ігрової консолі наступного покоління. Залежно від рішення компанії, графічний процесор буде розроблено спільно з AMD (Navi 5) або буде ліцензовано AMD IP (Navi 5). Деякі функції нової консолі можуть включати трасування променів наступного покоління, динамічне глобальне освітлення, оптимізацію візуалізації мікрополігонів, суперроздільність на основі ML тощо. Документи також показують, що консолі Xbox 10-го покоління можуть вийти у 2028 році.

 

Хоча до консолей Xbox наступного покоління ще далеко, Microsoft готується випустити оновлену Xbox Series X (під кодовою назвою Brooklyn) наступного року з новими функціями. Очікується, що нова консоль буде поставлятися без дисковода та матиме 2 ТБ пам’яті та порт USB-C із живленням на передній панелі.

Документ, доступ до якого отримав The Verge, також розкриває інші аспекти пристрою, включаючи підключення Wi-Fi 6E і Bluetooth 5.2. Пристрій також може бути більш енергоефективним, оскільки блок живлення матиме на 15 відсотків меншу потужність, ніж існуюча модель. Він може мати таку ж рекомендовану роздрібну ціну в 499 доларів США, як поточна Xbox Series X, і очікується, що вона буде випущена у жовтні-листопаді 2024 року.

Окрім нової Xbox Series X, Microsoft також працює над оновленою Xbox Series S (під кодовою назвою Ellewood) з 1 ТБ пам’яті та запланованими термінами запуску в серпні-вересні 2024 року. Крім того, у документі також зазначено, що «Едіт» можливо, це кодове ім’я для існуючої Xbox Series S, буде знижено до 199 доларів США на Чорну п’ятницю. Компанія також планує припинити експлуатацію «Starkville», але поки не ясно, що це може бути за пристрій.

Нова консоль може бути більш циліндричною, ніж існуюча модель, і вона також матиме супровідний контролер (під кодовою назвою «Sebile») із вбудованим акселерометром, підтримкою хмари, підключенням Bluetooth 5.2 і «Xbox Wireless 2» з’єднання. Інші функції включають акумуляторну та знімну батарею, модульні джойстики та функцію підйому, щоб пробудити.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.