Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Boosteroid дав офіційну відповідь про причини додавання російської гри

Сервіс хмарного геймінгу Boosteroid нарешті дав офіційну відповідь про причини додавання російської гри в свою бібліотеку.
Поділіться новиною з друзями

Український сервіс хмарного геймінгу Boosteroid нарешті дав офіційну відповідь стосовно обурення українських користувачів про додавання до хмарної бібліотеки російської гри.

Для тих, хто пропустив цю новину, нагадуємо, що хмарний ігровий сервіс 7 вересня поточного року додав до своєї бібліотеки гру Warhammer 40k Space Marine 2. На тлі цього, українські користувачі підняли шквал обурення та вимагали від сервісу пояснень такої дії. Хто не знає, цю гру розробляють росіяни. На превеликий жаль, з невідомих нам причин, відповідь від сервісу Boosteroid надійшла лише сьогодні. Чому керівництву компанії потрібно було аж чотири дні, нас не відомо.

Давайте об’єктивно розглянемо все це. Ні для кого не секрет, що ігри в таких сервісах не з’являються за одну мить. Для додавання гри в хмару потрібно досить багато часу, бо перемовини між розробником гри і йдуть одну хвилину. Тобто на нашу думку, про додавання гри компанія знала задовго до її появи в бібліотеці. Виходячи з цього, нам дивно, чому керівництво сервісу хмарного геймінгу не надало якісь пояснення українським користувачам відразу після цієї події, а чекали 4 доби.

Офіційна відповідь Boosteroid

Доброго дня. Приношу свої вибачення за затримку із відповіддю. Наша принципова позиція — не додавати ігри російських компаній. Тим не менш, наше прагнення надавати доступ до високоякісних ігор також залишається непохитним.

На основі цього ми приймали рішення щодо ігор на кшталт War Thunder та Atomic Heart, і саме спираючись на ці випадки модератор в Дискорді висловив свій прогноз щодо цієї ситуації. У випадку зі Space Marine 2 керівництво Boosteroid приймало рішення, яке включало запити та дискусії зі стратегічними партнерами. Ця гра належить до культової серії Warhammer 40000, і вже тому має велике значення для світової спільноти геймерів та важливих для нашої компанії стейкхолдерів.

До розробки гри залучалися студії і команди з Великобританії, Угорщини, Данії, Естонії, та інших країн. За нашими даними, паблішер не здійснює виплат юридичним чи фізичним особам у РФ. Ми розуміємо реакцію української спільноти на реліз гри в Boosteroid. Це рішення було непростим і для нас. Наразі ми видаляємо гру для українських користувачів, відповідаючи на численні запити від гравців з України. Також наші модератори проінструктовані на майбутнє не використовувати категоричної лексики щодо процесів в компанії, в яких вони не беруть участь та щодо яких можуть не володіти повною інформацією.

Наші думки

Як ми і думали, поясненням додавання гри буде запит гравців з інших країн і те, що це дуже популярна через ігрової спільноти франшиза. Стосовно відповіді модератора в Discord, ми і раніше вважали, що закидати модератору провину в додаванні гри це некоректно, м’яко кажучи. Модератор не може відповідати за дії інших підрозділів компанії і за рішення прийняті керівництвом. Те що модератор сказав, що гри не буде в сервісі, ми вважаємо що це була на той момент дійсно не коректна відповідь. Сподіваємося, що надалі подібних ситуацій не станеться.

Що ж стосується ситуації загалом, то звичайно вона залишить неприємні згадки дуже надовго… Щиро сподіваємося, що Boosteroid все ж таки буде брати в увагу те, що вони працюють в Україні, мають офіс і керівництво в Україні. Звичайно, гравці з інших країн мають право грати в усі ігри, але все ж таки йде війна і треба враховувати в першу чергу саме це, на нашу думку. Хмарні геймери з інших країн теж не повинні про це забувати.

Наразі гру було видалено саме для користувачів з України. Дуже шкода, що в сервісі не подумали зробити це відразу, щоб не піднімати такий шквал негативу в свою адресу. Звісно, українці все одно б дізналися про появу гри від друзів з інших країн, але це було б вже не так сприйнято мабуть. А якщо б сервіс відразу дав відповідь, в цю ж мить, що гру було додано для користувачів з інших країн, то додавання цієї гри українці б сприйняли, думаємо, зовсім інакше.


А як вам така новина? Залиште свій коментар нижче.


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.