Cloud Gaming Hub

Перша в Україні Спільнота користувачів сервісів хмарного геймінгу

Тест тарифного плану Boosteroid ULTRA

Ми протестували тарифний план ULTRA в сервісі хмарного геймінгу Boosteroid для 4К геймінгу на всіх доступних у нас пристроях. Ось що вийшло.
Поділіться новиною з друзями

Український хмарний ігровий сервіс Boosteroid нарешті опублікував новину про запуск серверів для 4К геймінгу. Нагадаємо, що запуск серверів неодноразово переносився через деякі проблемні моменти. Але ось нарешті нам стало відомо про те, що нарешті користувачі зможуть випробувати новий тарифний план ULTRA вже 31 травня.

Цінова політика

Стандартна ціна на сервіс складає 9,89 євро на місяць з урахуванням помісячної оплати. Якщо ж ви будете платити раз на рік, то ціна складатиме 7,49 євро на місяць, або ж 89,89 євро на рік. На стандартному тарифі вам доступні віртуальні машини, які забезпечують роздільну здатність 1080р при 60 кадрах на секунду.

Новий тарифний план ULTRA коштуватиме підписникам 17,89 євро на місяць при щомісячній сплаті. Річного тарифного плану немає, але є підписка на пів року. Вона буде коштувати 89,89 євро, тобто як річна підписка на тарифі STANDARD. Якщо ж говорити про помісячну оплату, то в такому випадку підписникам доведеться сплачувати 17,89 євро. Власникам нового тарифу ULTRA будуть доступні віртуальні машини, які забезпечать максимальний рівень геймплею. Ви зможете встановлювати роздільну здатність до 4К при 120 кадрах на секунду. Також власникам цього тарифу в налаштуваннях ігор буде доступна функція трасування променів та підтримка HDR.

Конфігурація серверів тарифу ULTRA

Нарешті український сервіс хмарного геймінгу розсекретив характеристики серверів, хоча це стосується лише нового тарифного плану. Нагадуємо, що конфігурацію Базового тарифу так і не відомо. В компанії заяваляють, що це внутрішня інформація. А ось конфігурація нових серверів вказана нижче.

  • CPU AMD EPYC Zen 4
  • RAM DDR5 28GB
  • GPU Radeon RX 7900 XT 20GB GDDR6

Тести тарифу Boosteroid ULTRA на ПК

Тестові пристрої

Нам вдалося протестувати новий тарифний план для 4К геймінгу на слабкому ПК та ноутбуці. Для порівняння було використано декілька конфігурацій. Тестовий ПК мав наступні характеристики:

  • процесор: AMD A8-7600 з вбудованою графікою Radeon R7
  • пам’ять: 8 Гб DDR3 1600

Разом з ПК використовувалося 3 різні монітори:

  • AOC на 19 дюймів з роздільною здатністю 1440х900
  • ACER на 22 дюйми з роздільною здатністю 1680х1050
  • Samsung на 27 дюймів з роздільною здатністю 1920х1080

Що стосується ноутбука, то у нас було декілька варіантів – MacBook Air M1 (8/256) та RedmiBook Pro 16 2024 року на Core Ultra 5.

Тести

Відразу треба відмітити, що роздільна здатність 4К вам буде доступна на всіх моніторах. Тобто вам не обов’язково мати вдома 4К монітор, щоб встановити в грі роздільну здатність UHD. Але є деякі нюанси. Наприклад якщо в налаштуваннях гри у вас є можливість встановити повноекранний режим, то ви потім зможете самостійно встановити 4К роздільну здатність. Але якщо в грі є лише віконний режим, то у вас буде заблоковано роздільну здатність на рівні вашого монітора. Як приклад наведемо гру Horizon Zero Dawn Complete Edition та UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection.

Як видно на скриншоті вище, Horizon Zero Dawn працює в Boosteroid в 4К без проблем на моніторах з меншою роздільною здатністю без проблем. Все тому, що тут можна виставити повноекранний режим. У випадку з UNCHARTED 4 у нас доступний лише віконний режим, що автоматично встановлює роздільну здатність вашого рідного монітора й унеможливлює покращення картинки до UHD.

Якщо ви щасливий володар ультраширокого монітора й у вас придбана гра, яка це офіційно підтримує, то ви можете скористатися цією опцією. Підтримується співвідношення сторін до 32:9.

Стосовно самого ігрового процесу, то у нас не виникало взагалі проблем з частотою кадрів. Картинка була чітка та плавна. Але зауважимо, що це сервіс потокового передавання ігор. Тож все буде залежати від стабільності вашого інтернет-з’єднання. Ми тестували ігри як на провідному інтернету зі швидкістю 100 Мбіт, так і за допомоги мобільного інтернету. Відразу варто зазначити, що мобільний інтернет не дуже для цього підходить через свою нестабільність, але все ж пограти с пів години нам вдалося. За цей час швидкість не підіймалась вище 27 Мбіт на секунду. Звичайно у вас можуть бути абсолютно інші показники й це нормально. Кожна гра в конкретний момент може показувати власні показники використання трафіку.

Тести тарифу Boosteroid ULTRA на смартфоні та телевізорі

Тести на смартфоні

Звісно окрім тестів на ПК та ноутбуках, ми протестували новий тарифний план на смартфонах та телевізорах. Ми не брали до уваги коштовні смартфони типу iPhone, через зрозумілі причини. Але нам було дуже цікаво, як буде виглядати геймплей на дешевому пристрої. Отже, наш вибір пав на смартфон Redmi 9 3/32, який вже вийшов досить давно і зараз вважається вже слабким для подібних цілей. В тестах використовувався мобільний інтернет від різних українських операторів, але тести були скрізь майже ідентичні, тож ми не будемо вказувати де яка швидкість фіксувалася. Ці показники різняться максимум в 5%.

Отже, на смартфоні ми також запускали вищезгадані ігри. І звісно, все було так само як і з моніторами. Де була можливість встановити повноекранний режим там у нас було 4К. Також варто зауважити, що при грі на смартфоні ви також можете встановити співвідношення сторін комфортне для вас. Як і у випадку з підтримкою широкоформатних моніторів, якщо гра це підтримує, то у вас буде можливість скористатися і встановити, наприклад співвідношення 21:9. Це зробить картинку ширшою і прибере бокові чорні рамки при грі на смартфоні.

Звісно, для комфортного ігрового процесу вам варто придбати окремий геймпад. Можна використовувати й сенсорні елементи керування, але вони не дозволять вам поринути в ігровий процес. Ми використовували геймпад від Xbox Series S і це було неймовірно. Встановивши 4К якість картинки та співвідношення сторін до 21:9 нам вдалося з неймовірною насолодою поринути в пригоди разом з Елой. Геймплей був плавний та чіткий. Єдине, що коли просідала швидкість інтернету на декілька секунд картинка ставала трохи гіршою. Але це не проблема з сервісом, а нестабільність мобільного інтернету. Якщо грати вдома через Wi-Fi, то таких проблем ми не помічали.

Тести Boosteroid на телевізорі

В якості тестового телевізора була обрана модель Xiaomi Mi TV Q1 75. Як ви вже здогадалися, це телевізор з діагоналлю 75 дюймів, QLED, підтримкою роздільної здатності екрана 4К та частотою оновлення екрана 120 Гц та HDR. В телевізорі встановлена операційна система Android TV 10 версії.

Встановити додаток Boosteroid можна з Play Market без жодних проблем. Потім вам потрібно ввести дані свого акаунта і почати грати. Ми радимо не використовувати Wi-Fi, а приєднати телевізор до мережі інтернет за допомоги кабеля. Так ви унеможливите можливі обриви та зробите ваше з’єднання стабільним. Також для гри вам знадобиться бездротовий геймпад. У нашому випадку це був пристрій, який ми використовували разом зі смартфоном. Якщо у вас немає геймпаду, то ви можете зробити його зі свого смартфона, встановивши на нього додаток Boosteroid Gamepad.

Відразу треба зазначити, що всі ваші ігри будуть мати доступ до 4К роздільної здатності. Також маючи телевізор з підтримкою 120 Гц, ви можете вручну виставити відразу в налаштуваннях гри 120 кадрів. Також не забувайте по налаштування в грі HDR, якщо там є така можливість.

Отже, перейдемо до тестів. Тут було все просто неймовірно! Картинка в іграх була приголомшливою! Звісно це також стало можливим через розміри телевізора, які дозволяють вам поринути в ігровий процес. Але й грати в 4К при 120 кадрах це щось захмарне. За пару годин гри ми лише кілька разів бачили погіршення картинки. Звісно це знову інтернет давався в знаки й те, що зараз він мало де стабільно працює. Але весь ігровий процес був надзвичайно плавним і стабільним. Відверто кажучи, деякі власники консолей від Sony заздрили, побачивши, що ми граємо в колишні ексклюзиви взагалі не маючи ігрового пристрою. У нас був лише телевізор та геймпад. Чи це не майбутнє геймінгу?

Висновок

Якщо у вас є бажання грати в ваші ігри в 4К роздільній здатності й не витрачати кошти на топовий ігровий пристрій, то сервіс хмарного геймінгу Boosteroid це саме те, що вам потрібно. Звичайно, на цьому ринку є конкуренти й дуже серйозні. Але варто зазначити, що для шанувальників ігор від Sony та багато інших франшиз, вам цей сервіс точно сподобається.

Звісно не дуже добре, що деякі ігри не підтримують 4К на моніторах з меншою роздільною здатністю. Але це вже нюанс, який варто на нашу думку відкинути. Зараз є можливість, наприклад придбати до свого старенького ПК не досить дорогий 4К монітор та насолоджуватися неймовірним ігровим процесом. Якщо ж у вас немає такого бажання, то телевізори з 4К давно увійшли в наше життя і вже не мають якогось статусу для багатіїв. Є навіть недорогі моделі з діагоналлю 32″. Таким телевізор можна встановити, наприклад на місце монітора і грати в улюблені ігри просто приєднавши до нього геймпад.

Майбутнє хмарного геймінгу вже настало! Сервіси хмарного геймінгу будуть з часом лише покращуватися і ставати все популярнішими. Тож не відкладайте проходження гри в 4К при 120 кадрах на секунду до моменту придбання потужного ігрового ПК чи консолі, а грайте вже зараз за допомоги хмарних ігрових сервісів. Бажаємо всім чіткої картинки та мінімального пінгу!


Слідкуйте за нашими новинами у соцмережі X (Twitter)Google News, приєднуйтесь до нашої спільноти у Discord.

Copyright 2023 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.